A Manchester United a favorit

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.11.07. 00:26
Címkék
Rendhagyó módon Andrij Sevcsenkóra, a Chelsea futballistájára bíztuk a Bajnokok Ligája szerdai beharangozóját: az ukrán válogatott csapatkapitánya a Reebok cég segítségével latolgatta lapunknak a forduló egyik legérdekesebb meccsének ígérkező Manchester United–Dinamo Kijev összecsapás esélyeit.

Noha konkrétan még nem jelen tette ki távozási szándékát, nyílt titok, hogy elhagyná a Chelsea-t. A pletykák szerint Andrij Sevcsenkónak hiányzik az olaszországi élet, és gondolkodás nélkül visszatérne az AC Milanba, ám az alábbi interjúból kiderül: nevelőegyesülete, a Dinamo Kijev sem közömbös számára. A 77-szeres ukrán válogatott csatár a Manchester United–Dinamo Kijev BL-párharc kapcsán készségesen elmondta véleményét, elemezte a csapatok játékát, s jellemezte a futballistákat.

Didier Drogba a közelmúltban őszintén kijelentette: nem érzi jól magát Londonban, és sosem állt közel a szívéhez a Chelsea. Ön kedveli a csapatát?

Profi labdarúgó vagyok, az a feladatom, hogy mindent megtegyek a klubomért... – mondta Andrij Sevcsenko.

Kitérő válasz, rendben, ne erőltessük a témát. Azt azért elárulhatja, hogy milyen drukker, nem?

Gondolom, Londonb a n nem veszi rossz néven senki, ha elmondom: számomra örökké a Dinamo Kijev lesz az első. Még mindig rajongok a csapatért, hétről hétre követem az eredményeit, és noha most nehéz időszakon megy keresztül a klub, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra rend lesz az együttes körül, és akkor az eredmények sem maradnak majd el.

Mit szólt, amikor másfél hónapja a korábbi kitűnő futballista, Anatolij Demjanenko helyét a Dinamo élő legendája, Szabó József vette át a kispadon?

Meglepődtem. Csodálkoztam, hogy a tavalyi évad edzői sikerei, valamint Anatolij emlékezetes játékos-pályafutása ellenére ennyire türelmetlenek voltak vele. Bár tény: a Dinamo rosszul kezdte a szezont. Szabó József visszahívása csak átmeneti megoldás volt, a mester 67 éves, és ugyan megkérdőjelezhetetlen szakmai hozzáértése, tekintélye a labdarúgók körében, csak addig vállalhatta a tűzoltó szerepét, amíg nem találnak megfelelő szakvezetőt. Sajnálatos módon szívpanaszai miatt még ennél is korábban volt kénytelen feladni a munkát.

A kórházban ápolt Szabó József helyére lépő Oleg Luzsnijtól várják a drukkerek, hogy a gyatra BLkezdés ellenére a csapat kiharcolja a továbblépést a csoportból. Lát még esélyt a továbbjutásra?

A klub jelentős változásokon ment keresztül az év folyamán, játékosok jöttek-mentek, a nyáron érkezőknek nem ment könnyen a beilleszkedés, a felnőttkerethez csatlakozó rutintalan fiataloknak pedig időbe telt, mire felvették a ritmust. De rengeteg óriási tehetséget találni az egyesületnél, ilyen például az elmúlt hónapokat sérülés miatt kihagyó Artem Milevszkij, aki ha felépül s százszázalékos állapotban lesz, elkápráztathatja a szurkolókat. Ami a BL-csoportot illeti: ne feledjük, a Bajnokok Ligája a legkiélezettebb klubverseny a futballban, amelyben a tapasztalatlan csapat hátrányban van. A Kijevnek már nincs sok ideje, hogy összeszedje magát, matematikai esélye ugyan még van a továbblépésre, a józan ész viszont kiesést ígér.

Mit mond a realitás:győzhet a Dinamo az Old Traffordon?

A Chelsea, a Barcelona és a Real Madrid sem mehet biztosra Manchesterben. És ne szépítsük: az ukrán bajnokságban megközelítőleg sincs olyan riválisa a Kijevnek, mint az MU, amely tele van minőségi futballistával.

Kik lehetnek az angolok nyerőemberei?

Van választék bőven. Gondoljunk csak Wayne Rooneyra és Cristiano Ronaldóra, akik a modern labdarúgás kima-

folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik