Nagy előny kell

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.11.02. 23:33
Címkék
Akárcsak most, januárban is a 16 közé jutásért csatázott egymással a Dunaferr és az orosz Rosztov az EHF-kupában, s a dunaújvárosiak akkor kettős győzelemmel léptek tovább.

Egy szót sem a Rosztovról! – a Derecske elleni mérkőzés előtt ez volt a jelszó Dunaújvárosban. Imre Vilmos vezetőedző elmondta: a Győr elleni idegenbeli találkozó után a második legnehezebb erőpróbának tekintették a hajdúsági vendégszereplést, ezért a csapat lépésről lépésre haladva e feladat sikeres megoldását tűzte ki célul. A Dunaferr jó játékkal, biztosan győzött, ezzel a második helyre ugrott a táblázaton, és lépéselőnybe került a Ferencvárossal szemben, amely kikapott Derecskén.

„Nagyon jól játszottunk szerdán, a bajnokságban talán először fordult elő, hogy minden jól működött – vélekedett az Újváros irányítója és csapatkapitánya, Ferling Bernadett. – Hasznosítottuk az ellenfélről szerzett információkat, mindenki betartotta a taktikai utasításokat, hozzátett valamit a győzelemhez. Ezúttal sok gólt lőtünk. Hazafelé edzőnk, Imre Vilmos elmondta, ha ilyen tempóban és eredményességgel teljesítünk szombaton a Rosztov ellen, akkor nem lehet baj.”

A győzelem és a jó játék jutalmaként csütörtökre szabadnapot kaptak Ferlingék. Az irányító szerint jó, hogy itthon kezd a Dunaferr a kupában, mert fel tudja mérni, miben változott az oroszok játéka. Minél nagyobb különbségű győzelmet szeretne aratni az Újváros, hogy a jövő vasárnapi visszavágón ne legyen gond a továbbjutás kiharcolása. A Rosztov tipikusan az átlövő és a beálló páros játékára épít, igaz, szélsői is gyorsak, gólerősek. A Dunaferr várható kezdőcsapata szombaton (18 óra): Ungureanu, Lovász, Laluska, Ferling, Borbás, Mörtel, Vincze. Sérült: Tilinger (kartörés). A visszavágót november 11-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik