Mesterükért is küzdenek

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.10.21. 21:31
Címkék
A Soproni Liga 12. fordulójának záró mérkőzésén az MTK fogadja a Nyíregyházát, s a kékfehér csapat arra készül, hogy győzelemmel köszöntse a hatszázadik élvonalbeli találkozójára készülő mesteredzőt, Garami Józsefet.

Továbbra is kénytelen nélkü lözni egyik legfontosabb labdarúgóját az MTK: noha a kék-fehér drukkerek bíztak Kanta József visszatérésében, az irányító középpályásnak nem jött rendbe a combizomsérülése, így nem léphet pályára a Soproni Liga 12. fordulójának hétfői záró mérkőzésén a Nyíregyháza ellen.

„Javul a lábam, de még nem edzhetek együtt a társakkal, külön foglalkozásokat végeztem a héten – mondta lapunk érdeklődésére Kanta József. – Jól jön nekem, hogy a jövő hét végén Ligakupa-meccsek várnak a csapatokra, ahol mi nem vagyunk érdekeltek, hiszen így talán a következő bajnoki fordulóra már bevethető leszek.”

Kérdés, hogy Garami József együttese miként tudja pótolni Kanta Józsefet, aki nélkül sokkal ötlettelenebb, kevésbé hatékony az MTK támadójátéka. Az előző fordulóban a Vasas otthonában két gólt szerző Kulcsár Tamás szerint nem megoldhatatlan a feladat, bár ő is úgy gondolja: sokkal kreatívabb futballra képes a gárda, ha Kanta József is a pályán van.

„Természetesen érezzük Józsi hiányát, hiszen ő mozgatja a csapatot, fantáziadúsabb akciókat vezetünk, ha játszik – érvelt Kulcsár Tamás. – Azt azonban nem szabad hagynunk, hogy a kiesése meghatározza a teljesítményünket, az elmúlt fordulókban bizonyítottuk: képesek vagyunk pótolni őt, és a távollétében is eredményesen szerepelni. A Vasas ellen sem volt gond a támadójátékunkkal, viszont érdekes, annak ellenére, hogy két gólt is szereztem Angyalföldön, messze nem a Fáy utcai produkcióm volt a legmeggyőzőbb, amióta az MTK-hoz kerültem. De ilyen a futball, amikor az ember kicsit szürkébben mozog a mezőnyben, két góljával főszereplő lesz. Bevallom, rosszul jött nekem a bajnoki szünet, hiszen az utóbbi időben lendületben voltam, és ez a majdnem kéthetes kihagyás kizökkenthet a jó formámból. Ezért is fontos, hogy mind nekem, mind a csapatnak jól sikerüljön a Nyíregyháza elleni találkozó, hiszen egy győzelem lökést adhat a szezon hajrájára.”

Az esetleges MTK-győzelem pedig felboríthatja a jelenlegi helyzetet az élmezőnyben, ugyanis a bajnokesélyes csapatok közül egyértelműen a kékfehérek sorsolása a legkönynyebb: Tatabányára utaznak, majd fogadják a REAC-ot, és Sopronban zárják az őszi idényt. Ha az erőviszonyokat, illetve a tabellán elfoglalt helyezéseket vesszük figyelembe, akkor az sem lenne meglepő, ha a négy meccsen mind a 12 pontot begyűjtené a kék-fehér gárda – egy szempontból azonban a Nyíregyháza elleni összecsapás fontosabb a többinél…

„A Nemzeti Sportban olvastuk, hogy az edzőnk, Garami József hatszázadik élvonalbeli meccsére készül – folytatta Kulcsár Tamás. – Noha nem készülünk semmi különlegesre, és nem beszélgettünk a jubileumról, nyilván mindenki átérzi a mérkőzés fontosságát, és persze Józsi bácsiért is küzdünk majd. Azt hiszem, amilyen sokat tett az MTK-ért, valamint a magyar labdarúgásért, ez a minimum, ami elvárható tőlünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik