Testőrök nélkül egy lépést sem!

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.10.09. 23:41
Címkék
Zárt kapus edzés, a szurkolók és az újságírók teljes elszigetelése a válogatottól. Tudtuk, hogy a „titkosított” keddi napon nem lesz könnyű a szombati, Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő játékosok közelébe férkőzni, de azért megpróbáltuk. Sikerrel jártunk.

Tizenhárom perccel 16 óra előtt még kevés a mozgás a margitszigeti Danubius Thermal Hotel portáján. Csak néhány hordár beszélget a forgóajtós bejáratnál, a recepción dolgozó hölgyek pedig egy német anyanyelvű úriembert igazítanak útba éppen. Nem sokkal később Juszt László is feltűnik. A televíziós újságíró minden apró részletet megfigyel az épületben, de mert róla nem feltételezzük, hogy különösképpen érdekli a futball és a magyar válogatott, azt sem valószínűsítjük, hogy a Málta elleni Eb-selejtezőre készülő csapatot akarja filmezni a Margitszigeten.

Egyébként sem tehetné. Nem, mert kedden és szerdán elvileg tilos a válogatott játékosokkal és az edzőkkel szóba elegyedniük az újságíróknak és a szurkolóknak. Gera Zoltánékat 48 órára hermetikusan el kell zárni a külvilágtól – ez a feladata a megbízott biztonsági cégnek, amely kedden két, együtt minimum négyméteres és 250 kilós fiatalembert küldött a szállodába. A nevüket és munkaadójukat el nem áruló marcona legények egyértelműen fogalmaznak a portán. Egy: senkivel sem szabad beszélni. Kettő: senkiről sem készülhet fotó. Három: ha valakivel beszélnénk, íziben arrébb tessékelnek. Végül négy: ha észreveszik, hogy fénykép készül, elveszik a kamerát.

Nincs mese, punktum.

A marcona külső mellé barátságos szavak

Velük egyébként – meglepő módon – egész jól el lehet társalogni.

Reggel nyolc óta strázsálnak itt, és este tízig, vagyis a hivatalos takarodóig itt lesznek. A munka szerintük egyáltalán nem unalmas, mi több, közlékenységükben egyikük még azt is kiböki, hogy nagyon szereti a focit. De azért a személyi védelem az igazi…

„No, és akadt-e incidens, amióta a csapattal vannak?” – kérdezzük az elénk tornyosuló, a tekintélyre és a válogatottra már-már kínosan ügyelő testőrtől.

Álkérdésnek szánjuk, de megdöbbenésünkre kiderül: akadt. A délelőtti edzésen néhány tizenéves autogramot akart kérni a játékosoktól, de a testőrök azonnal megakadályozták őket ténykedésükben.

Ezek után jogosan tartunk attól, hogy nem sok esélyünk lesz bárkivel is szót váltanunk kedd délután, de a szigorú előírások ellenére is van egy pillanat, amikor a játékosok közelébe lehet férkőzni: miközben leszállingóznak a lifttel vagy a lépcsőn a hatodik emeletről. A csapat ugyanis már a 17 órakor kezdődő edzésre készülődik, és miközben a biztonságiak a ho-


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik