Remek választásnak bizonyult

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2007.10.09. 23:41
Címkék

Fantasztikus bravúrt hajtott végre a hét végén a Boon.huSpeedway Miskolc azzal, hogy megnyerte a salakmotoros BEK-döntőt. A magyar siker legfőbb letéteményese a tavalyi világbajnok Jason Crump, aki minden futamában diadalmaskodva oroszlánrészt vállalt a sikerből.

Mennyire lepte meg a boon.hu-Speedway Miskolc meghívása a BEK-döntőre?

Profi versenyzőként minden egyes meghívást fontolóra veszek. Két évvel ezelőtt már voltam Miskolcon, akkor nagyon kellemes benyomást tettek rám a klubvezetők és a szurkolók is, így amikor tisztáztuk a részleteket, nem volt nehéz döntés aláírnom a szerződést.

A magyar gárda vezetői nem titkoltan azt várták, hogy győzelemhez segíti a Miskolcot.

Az illetékesek már az első beszélgetésünkkor hangsúlyozták, mennyire fontos számukra ez a verseny, így tisztában voltam vele, mit várnak el tőlem.

A Bajnokcsapatok Európa-kupájának döntője mennyire presztízskérdés egy kétszeres világbajnok számára?

Kétezer-kettőben Pardubicében álltam starthoz először BEK-döntőben a Mega-Lada Togliatti színeiben, akkor tudatosult bennem, hogy a résztvevők számára mennyire fontos ez a verseny. Csehországban győzni tudtunk, de azóta kimaradt az életemből a BEK, egészen mostanáig. Örülök, hogy újra a legfényesebb érem jutott.

Korábban a Togliattival nyert, most pedig a másik riválisnál, a Wroclawnál húzza a gázt a lengyel Extraligában. Milyen érzés volt Miskolcon a csapattársak ellen motorozni?

Rengeteg versenyen állok starthoz egy idényben, a lengyel ligaviadalokon kívül a brit és a svéd csapatbajnokságban is versenyzek, így nemegyszer előfordul, hogy csapattársak és honfitársak ellen kell küzdenem. Csakis az számít, az adott viadalon melyik gárdának gyűjtöm a pontokat. Most a miskolci alakulat volt ez, és nagyon élveztem a közönség szeretetét, szurkolását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik