Argentin csillagok háborúja

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.10.05. 23:31
Címkék

A szezon első komoly erőpróbája vár az utóbbi hetekben egyre inkább formába lendülő Barcelonára az Atlético Madrid ellen.

A spanyol bajnokság kimeríthetetlen gazdagságát jelzi, hogy a sok rutinos sztárjátékos közül vasárnap arra van a legnagyobb esély, hogy két, még mindig szemtelenül fiatal futballista legyen a rangadó főszereplője.

Lionel Messiről és Sergio Agüeróról van szó. A két argentin titán (Messi 20, Agüero 19 éves) egyaránt bombaformában játszik az utóbbi hetekben. Fókuszba állításukat még érdekesebbé teszi az a tény, hogy hat forduló után öt-öt találattal holtversenyben ők vezetik a Primera Divisón góllövőlistáját. Talán felesleges emlékeztetni arra, hogy Messit és Agüerót egyaránt előszeretettel hasonlítják minden idők egyik legnagyobb labdarúgójához, Diego Maradonához. Ilyesfajta összehasonlításokat egyébként gyakorta alaptalanul tesz a világsajtó, Lionel Messi és Sergio Agüero esetében azonban nem biztos, hogy a hasonlat elhibázott. Két olyan játékosról van szó, akiknek képességei magukban hordozzák a futball forradalmasításának lehetőségét is.

Lionelről és Sergióról egyébiránt nem árt tudni, hogy a civil életben barátok, vagyis mindent összevetve, kettejük párharca valóban a meccs egyik legfontosabb momentumának ígérkezik. Jelen pillanatban Lionel Messi a nagyobb sztár, hiszen az ő játéka (még) egyértelműen érettebb, ráadásul tapasztaltabb is, hiszen 2005 óta tagja az argentin válogatottnak. Ám a szakemberek szerint Sergio Agüero kvalitása semmiben nem marad el a Bolháétól (ez Messi beceneve), s már nincs messze az az idő, amikortól egy lapon említhetjük a két zsenit. Ebből a szempontból pedig akár vízválasztó is lehet tehát a vasárnapi Barcelona–Atlético Madrid, illetve a Messi–Agüero párharc...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik