A Szőke Angyal régi csapata ellen készül

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.30. 00:32
Címkék
Két évig ült a Getafe kispadján Bernd Schuster, aki a nyáron szerződése lejárta előtt hagyta el a kiscsapatot, és kötelezte el magát a Real Madridhoz. A Szőke Angyalnak becézett német edző vasárnap este ellenfélként tér vissza a Coliseum Alfonso Pérez Stadionba. Ezt megelőzően adott interjút a realmadrid.comnak.

Nyilván különleges érzés lesz az ön számára, hogy ellenfélként tér vissza a Getafe stadionjába.Nyilván különleges érzés lesz az ön számára, hogy ellenfélként tér vissza a Getafe stadionjába.

Ez egyértelmű – mondta Bernd Schuster, akit annyira kedvelnek és elfogadtak Spanyolországban, hogy már szívesebben hívják Bernardónak. – Két évig dolgoztam a Getafénél, és az ottani munkát nagyon élveztem. A klubbal és a szurkolókkal remek a kapcsolatom, úgyhogy számomra nagyon kellemes lesz a visszatérés.

A Real Madrid általában szenvedni szokott a Getafe ellen, de Michael Laudrup csapata mostanában nincs jó formában.

Nem értek egyet ezzel. Az eredmények egyelőre nem jönnek ugyan, de a meccseik nagy részében jól futballoznak. Ez történt a Sevilla és a Valencia ellen is, nem érdemeltek volna vereséget egyik meccsen sem. Előbb-utóbb elkezdenek nyerni, ebben biztos vagyok. Nehéz mérkőzés lesz, és erre felhívtam a játékosaim figyelmét is.

Ruud van Nistelrooy nyilatkozta nemrég, hogy szerinte még mindig nem eléggé gyors a Real játéka. Ön is így látja?

Valóban, ezen a téren még fejlődhetünk. A lassúság néha természetes, hiszen a játékosaink rengeteg mérkőzést játszanak, bajnoki, BL- és kupameccseket. Ráadásul nálunk csaknem mindenkit számításba vesznek a válogatottaknál is. Ezért nagyon fontos a rotáció, a megfelelő frissesség. Jó csapatunk van, és minden sorozatban jól akarunk teljesíteni, de nem lehet mindig nagy sebességgel játszani. Persze törekedni kell rá.

A Betis ellen akkor lett gyorsabb a Real Madrid játéka, amikor csereként

pályára küldte Arjen Robbent és Robinhót. Kezdők lesznek a Getafe ellen?

Arjen Robben hamarosan a kezdőcsapat tagja lesz, de ő továbbra sem százszázalékos. Robinho képességei vitathatatlanok, fontos szerepet tölt be a csapatban, de az a problémám vele, hogy a teljesítménye nem kiegyensúlyozott. Tíz percig jól játszik, aztán tíz percre eltűnik a pályán… Én nem ezt várom tőle. Sokkal többre képes annál, mint amit eddig mutatott. De nem aggódom miatta, mert hosszú a szezon, és folyamatosan javul majd.

Pénteken Ramon Calderón, a klub elnöke átadta a játékosoknak és az edzőknek is a Real Madrid etikai kódexét. Szükség volt erre?

Úgy vélem, igen. Fontos, hogy legyen egy ilyen iránymutatás, amelyet mindenkinek be kell tartania, akit szerződés köt ehhez a nagyszerű egyesülethez. Nem viselkedhetünk úgy, mint egy átlagember, nem tehetünk meg olyat, amit más megtehet. A példamutatásban minden madridistának az élen kell járnia, mert milliók bálványai vagyunk, és ez óriási felelősséggel jár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik