Fájóan korai búcsú

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.09.21. 23:55
Címkék

A szabadfogásúak küzdelmének pénteki, záró napján Aubéli Ottó (120 kg) is szőnyegre lépett a Bakiban zajló világbajnokságon, a Váci Forma SE nehézsúlyú birkózója azonban csalódást okozott, már az első fordulóban vereséget szenvedett. Mivel legyőzője a folytatásban kikapott, az éremmel és kvótával kecsegtető vigaszág is odalett. A 2005-ös budapesti vb és a várnai Eb bronzérmese ugyan meglehetősen nehéz ágra került, arra azonban senki sem számított, hogy a 35 tagú mezőnyben még a legjobb 32 közé sem tudja beverekedni magát.

Míg az erőnyerők a bemelegítőteremben hangoltak a következő körre, addig Aubéli Ottót a grúz David Modzmanasvili ellen szólították a csarnokba, ugyanis öt vetélytársához hasonlóan nem kapott kiemelést. Az első szakaszban a grúz kitolta Aubélit a küzdőtérről, így övé lett a menet. A folytatás legkevésbé sem a váci birkózó elképzelése szerint alakult, Modzmanasvili egy lábra támadás utáni mögékerüléssel és egy fejlefogással végképp eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Aubéli Ottó a lehető legroszszabbkor, egy héttel a világbajnokság rajtja előtt sérült meg, ám bevallása szerint fájó térdének semmi köze sincs a korai kieséséhez.

„Folyamatosan kezeltek az orvosok, időben helyre rakták a térdem. Egyszerűen nem találtam fogást a grúzon. Csalódott vagyok, de nem vagyok kétségbeesve, lesz még lehetőségem a pekingi szereplés kivívására” – mondta a 32 éves birkózó.

Aubélihez hasonlóan Kiss Gergely (96 kg) is rögtön a nyitányon szenvedett vereséget, a fehérorosz Ruszlan Sejhov győzte le. A szabadfogásúak messze elmaradtak az előzetes várakozástól, nemhogy érmet, de még kvótát is csak egyet szereztek. Gulyás István szövetségi kapitány pedig egy dobogós és egy pontszerző helyre mindenképpen számított. Csalódnia kellett. A szakágat az oroszok uralták, a hét súlycsoportból hatban megszerezték az aranyat.

A hétvégén nőuralom lesz a küzdőtéren, szombaton Barka Emese (51 kg), Szabó Emese (55 kg) és Godó Kitti (59 kg) lép szőnyegre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik