Az edzők nagy erőpróbája

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.09.20. 00:05
Címkék

Kezdünk hozzászokni, hogy új rarajzolódik Európa futballtérképe, hiszen aligha beszélhetünk már az UEFA-kupa első fordulója kapcsán szakadékról kelet és nyugat labdarúgása között. Nekünk, magyaroknak azonban – bár országunk földrajzilag Európa szívében van – nincsenek érdekeltjeink egyik kupasorozatban sem.

A bajnok DVSC BL-álmait összetörő svéd Elfsborg például keleti szomszédunkhoz utazik, hogy a román Dinamo Bucuresti-tel mérkőzzön meg. A játék szépségéből ellenünk vajmi keveset mutató északiak malmára hatja a vizet, hogy nincsenek jó passzban a bukarestiek. A felemás bajnoki rajt és a BL-selejtezőbeli (le)szereplés az alig egy éve hivatalban lévő edző, Mircea Rednic állásába került. Immár az olasz Walter Zengának kell az UEFA-kupa csoportkörébe vezényelnie a Dinamót.

Nehezebb feladata lesz a városi rivális Rapid Bucuresti-nek, amely a Német Kupa-győztes Nürnberghez utazik. A nyáron szerződtetett – szintén itáliai – szakember, Cristiano Bergodi vezette együttes kerete kicserélődött. A trénernek egyelőre még a csapat játékrendszerének kialakítása miatt fáj a feje…

És ha már a szakembereknél tartunk: érdemes tőlünk délre is tekinteni, mert a horvát Dinamo Zagreb edzőt buktathat, ha legyőzi – netán két hét múlva kiejti – a holland Ajaxot. Az MTK-nál az 1999–2000-es szezonban dolgozó Henk ten Cate alatt ugyanis már az elpuskázott BL-selejtező után ingott a kispad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik