Kenesei Krisztián kellene!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.09.19. 09:39
Címkék
Rövid időn belül harmadszor mérkőzik meg egymással a DVSC-TEVA és a Vasas: a debreceni Ligakupa- és bajnoki mérkőzést könnyedén nyerte meg a Loki (3–0, illetve 2–0), és az angyalföldi találkozónak is a bajnokcsapat az esélyese, de a szerdai összecsapás remek alkalom Mészöly Géza edzőnek arra, hogy eredményessé tegye együttese eddig igencsak vérszegény támadójátékát.

Kenesei Krisztián nyári távozá sával legjobb góllövőjét vesztette el a Vasas, ugyanakkor a tapasztalt csatár távozása az elmúlt évben meghatározó labdarúgóvá váló Lázok Jánosnak is sok nehézséget okozott. A fiatal angyalföldi csatár remek párja volt a 29-szeres válogatott futballistának a támadósorban, hiszen amíg Kenesei Krisztián a kapu előtt volt életveszélyes, Lázok János nagyobb területet futhatott be, ugyanakkor lehetősége nyílt, hogy visszalépjen a labdáért, s helyzetbe hozza éktársát. Vérbeli befejező csatár híján viszont új szerepkörben kell jól teljesítenie a piros-kékek kedvencének: mivel az utóbbi időben az egy sorral előrébb lépő Németh Norbert és a Hatvanból érkező Denisz Rebryk sem mozog igazán otthonosan a kapu előterében, Lázok Jánosra hárul a támadások befejezése.

„Nincs ellenemre, ha ékként számít rám a mester, de otthonosabban mozgok egy csatártárs mögött – mondta LázokJános. – Ne szépítsük: hiányzik Kenesei Krisztián, akivel pompásan tudtam együttműködni, és azt is sajnálom, hogy nem sikerült megerősíteni a keretünket, hiszen három-négy meghatározó futballistával kiegészülve ott lehetnénk a legjobbak között. Az az igazság, hogy nem vagyunk formában. Sok helyzetet alakítunk ki, de sorra elszalasztjuk a gólszerzési lehetőségeket. A Debrecen elleni Ligakupa-meccs arra is jó, hogy a soron következő bajnokira felkészüljünk, ugyanis az esetleges győzelem önbizalmat adna a szezon további részére.”

A Ligakupában ezért is küldi pályára legerősebb csapatát Mészöly Géza vezetőedző, aki az eredményes támadójáték reményében kicsit más összetételben szerepelteti a csatársort a Debrecen ellen.

„Noha úgy tűnhetett, hogy a DVSC elleni bajnokin csak Lázok Jánossal támadtunk, valójában Németh Norbert is előrébb futballozott, mint szokott – mondta Mészöly Géza. – Ámkétségtelen, egyikőjük sem vérbeli befejező csatár, mindketten inkább a kombinatív játékban erősek. Valóban hiányzik egy olyan erőcsatár, aki a védők gyűrűjében harcol, és képes megtartani a felpasszolt labdát, s nem utolsósorban a kapu előtt is eredményes. A Loki ellen új felállást próbálunk ki: ezúttal Denisz Rebryk lesz elöl, Lázok János pedig szabadabban, valamint mögötte játszik, és a két szélen futballozó labdarúgó is támadó feladatokkal lép pályára. Remélem, így hatékonyabbak lesznek az akcióink, és sikerül néhány helyzetet kialakítanunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik