Helyén marad a Fradi-pálya! (folytatás)

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.09.19. 09:39
Címkék
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) pénteken írja ki az új pályázatot a Ferencváros hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlanegyüttesének értékesítésére, s október 24én derül het ki, milyen eredményt hoz az újabb tender. Eddig háromszor lehetett pályázni a zöldfehér klub által használt területre, s a legutóbbi pályázat is eredménytelenül zárult. Az 1.8 milliárdos adósságban fuldokló klub lehetséges megmentője, a United Scarborough nevű ingatlancég tulajdonosa, Kevin McCabe Budapesten beszélt a jelenlegi helyzetről.
Folytatás a 2. oldalról

árt tisztában lenni a feladat ösz szetettségével. Ingatlanügy, pénzügyi és sportszakmai szempontokat kell figyelembe vennünk, ergo a Ferencváros modernizálása, újjáépítése hatalmas és egyedi kihívás.

Isten malmai ezúttal kivételes tempóban őröltek, tudniillik egy nappal az eredménytelen tendert követően tudható: a következő pályázat leadási határideje október huszonnegyedike. Tudják tartani?

Ezen dolgozunk, de mivel folyamatos a munka, borzalmasan nehéz határidőben gondolkozni. Az ingatlanüzletben vagyunk elsősorban járatosak, ez azonban némiképp bonyolultabb, többcélú felújítás, amelyben a Ferencváros, az állam és a közönség szempontjai egyformán fontosak. Megjegyzem: ez nem csupán fizikai, hanem társadalmi renoválás is egyben. A végcél pénzügyileg független, stabil Ferencváros létrehozása. Felvetődött önökben a városi legendaként terjedő hír, elképzelés, hogy az FTC stadionja odébb költözik, azaz nem az ominózus hat plusz két hektáros területen áll majd?

Nem! Vagy felújítunk, vagy újat építünk – ugyanott.

Bizonyára nem titok ön előtt, hogy a kereskedelmi és marketingjogok, a televíziós jogok nem a Ferencváros birtokában vannak.

Kezdeményezett már tárgyalást Várszegi Gáborral, az említett „tételek” tulajdonosával?

Ahhoz, hogy tervünk valóra váljon, minden érintettnek együtt kell működnie. Közös álom, hogy a Ferencváros neve majdan úgy csengjen Európában, mint hajdanán. Az első lépést megtettük, kedden szándéknyilatkozatot írtunk alá a Ferencváros irányítóival, amelynek a labdarúgócsapat megsegítése a célja. Vasárnap a Sheffield United futballszakemberei Budapestre érkeznek, megbeszéléseket folytatnak magyar kollégáikkal, vizsgálódnak, majd javaslatot tesznek a változtatásokra.

Néhány labdarúgó Magyarországra „telepítésével” is segítik a jelenleg a második ligában sem túl fényesen szereplő csapatot?

Ez a lehetőség már kedd délelőtt szóba került, de minden attól függ, hogy a kereslet és a kínálat találkozik-e. Tehát fontos tudni, milyen típusú játékosra van szüksége a Ferencvárosnak, és kik állnak rendelkezésre. Mindenesetre nemzetközi – brazil, karibi, kínai – érdekeltségeink, kapcsolataink ezen a téren is kamatoztathatóak. Tárgyalunk róla. Végezetül én is kérnék valamit önöktől: szorítsanak a Sheffield Unitednek is…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik