Helyén marad a Fradi-pálya!

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.09.19. 09:39
Címkék
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) pénteken írja ki az új pályázatot a Ferencváros hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlanegyüttesének értékesítésére, s október 24én derül het ki, milyen eredményt hoz az újabb tender. Eddig háromszor lehetett pályázni a zöldfehér klub által használt területre, s a legutóbbi pályázat is eredménytelenül zárult. Az 1.8 milliárdos adósságban fuldokló klub lehetséges megmentője, a United Scarborough nevű ingatlancég tulajdonosa, Kevin McCabe Budapesten beszélt a jelenlegi helyzetről.

Arcra, tartásra Johan Cruyffot idézi, ruházatában pedig a labdarúgóliga egykori elnökét, Demján Sándort… Hogy a korábbi aranylabdás holland varázsló, valamint a magyar csúcsüzletember ötvözete feltétlenül brit gentlemant eredményezne-e, nem tudjuk, mindenesetre a visszafogott stílusú, apró kockás, szürke zakóban és sötétebb tónusú pantallóban a Hotel Intercontinental egyik tárgyalójába utolsóként besétáló Kevin McCabe percekkel később meggyőzi a sebtiben öszszehívott sajtótájékoztató résztvevőit: angolabb már nem is lehetne.

A United Scarborough nevű ingatlancég és az angol másodosztályban érdekelt Sheffield United elnöke viccel indítja, majd zárja a sajtóbeszélgetést, menet közben ugyanakkor kimért, megfontolt marad a Ferencváros megmentőjeként emlegetett úriember. Az az érzésünk támad: nála az ötórai tea nem kerülhet sem előbbre, de nem is csúszhat egyetlen percet sem, az ő életében mindennek megvan a maga ideje. A klubvásárlásnak is.

Elnézésüket kérem, kissé ideges vagyok, tudják, kedds este játszik a Sheffield United. Szóval picit aggódom. Remélem, nyerünk, és az idény végén viszszakerülünk a Premier Leaguebe – adja meg az alaphangot a The Sunday Times vagyonlistája szerint az Egyesült Királyság 304. leggazdagabb polgára.

Őszintén bízunk benne, Mr. McCabe, mindamellett a magyar sportrajongókat ebben a pillanatban jobban foglalkoztatja, hogy az ön nevével fémjelzett cég miért nem indult a KVI által az FTC ingatlanjaira és a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonrészére kiírt pályázaton.

Rengeteget dolgoztunk a pályázati anyagon, sokszor konzultáltunk az állam képviselőivel, a Ferencváros elöljáróival arról, hogyan lehetne ezt a nagy múltú klubot, a stadiont újjáépíteni. Őszinte leszek: azért nem indultunk, mert nem készültünk el a pályázattal annak ellenére sem, hogy külön csapat munkálkodott a projekten. Komplexen akarjuk látni a folyamatokat, a lehetőségeket, mindent fel kell mérnünk, mert csak így van értelme a kandidálásnak. Nyugat-európai színvonalra kívánjuk emelni a klubot, a létesítményeket, de ehhez első lépésként – a Ferencvárossal együttműködve – pontosan, tisztán kell látnunk minden apró részletet.

És ha érvényes, sőt eredményes lett volna a tender? Ha az államnak megfelelő ajánlat érkezett volna a Ferencvárosra, illetve a Könyves Kálmán körúti hat plusz két hektáros terület hasznosítására?

Csakhogy ilyen nem volt – tudtommal. Önök hallottak ilyesmiről?

A korábbi interjú során ön és a fia is azt ígérte: pályáznak.

Ha készen állunk, pályázunk. Nem kell gyanakodni: a pénzügyi és a vezetői erőforrások rendelkezésre állnak, de nem



folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik