Hamarabb térhet vissza az irányító

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.09. 01:20
Címkék
Nem hittek a szemüknek a müncheniek, amikor a belvárosban elsétált mellettük Michael Ballack, a Chelsea labdarúgója – kócos hajjal, sportos öltözékben. A sérült középpályás nem szándékozik visszatérni Németországba, de meglátogatta korábbi orvosát.

Egy lépést sem tehetek meg anélkül, hogy ne vizslatná lesifotósok tömkelege minden mozdulatomat – zsörtölődhet Michael Ballack, akit legutóbb Münchenben kaptak lencsevégre, és fényképe máris a német újságok első oldalára került „Visszatért Németországba!” címmel.

Szó, mi szó, valóban visszatért, de csupán egy röpke látogatásra. Aki ennél többet sejt megjelenésének hátterében, az a labdarúgó véleménye szerint vagy hazudik, vagy egyszerűen rémeket lát.

Nos, ha rémeket nem is, de Michael Ballackot valóban láthatták az arra járók csütörtök délután München belvárosában. A futballista a legnagyobb jóindulattal fogalmazva sem volt elegánsan öltözött, és még fésűjét is odahaza hagyta. Ebből tudni lehetett: aligha hivatalos ügyeit intézi. Valóban, szimpla baráti látogatást tett korábbi bizalmasa és egyben kezelőorvosa, dr. Hans-Wilhelm MüllerWohlfahrt rendelőjében. Ha pedig már ott járt, hagyta, hogy a Bayern München, illetve a német válogatott doktora vizsgálatoknak vesse alá.

A német Bild című lap megtudta: a játékos nem titokban cselekedett, utazásának részleteiről tájékoztatta klubcsapata, a Chelsea illetékeseit is.

De vajon mit szól a kiruccanáshoz a Chelsea csapatorvosa, Bryan English, aki kulcsszerepet játszik a játékos kezelésében?

Még áprilisban történt, hogy az angol szakember bokasérülése után lebeszélte Michael Ballackot a műtétről, mert nem vette észre, hogy levált egy apró csontszilánk. Egyedül HansWilhelm Müller-Wohlfahrt találta meg később az állandósuló fájdalom okát, és sebtiben operációra küldte a játékost.

Bryan English a varratok eltávolítása után megparancsolta, hogy az addig remekül haladó rehabilitációt Londonban folytassa a labdarúgó, ahol aztán futni küldte a játékost – s Ballack fájdalmai visszatértek .

Újbóli pályára lépésének időpontja pedig egyre inkább kitolódott. A doktor legutóbb már a novembert emlegette, José Mourinho pedig zokon vette középpályása elhúzódó sérülését, és nem nevezte a Bajnokok Ligájára készülő keretbe...

Pedig kiderült, hogy Michael Ballack visszatérésére már nem kell olyan sokáig várni. Dr. Müller-Wohlfahrt megállapította: a játékos bokája kitűnően gyógyul, és fájdalmai nem az operációval kapcsolatosak, hanem az elrontott rehabilitációval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik