A klubtulajdonos már nem ködösít

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.07. 14:39
Címkék
Csütörtöki számunkban megírtuk: az FC Sopron többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz megválik üzletrészétől. Ezt az információt korábban a futball-kft. részéről nem erősítették meg, de most maga a tulajdonos ismerte el, hogy megszabadulna a klubtól.

Csütörtök délutánra vártuk, hogy az FC Sopron elöljárói végre kiálljanak a nyílvánosság elé, és bejelentsék: a csapat eddigi többségi tulajdonosa, a románosztrák üzletember, Vízer László Máriusz eladja az üzletrészét.

A bejelentés azonban elmaradt…

Megpróbáltunk utánajárni az ügynek, ám sok esetben falakba ütköztünk, amikor többet szerettünk volna megtudni a soproni eseményekről. Emlékezhetünk, hogy volt már ilyenre példa június végén, a nyári felkészülés kezdete előtt, amikor az első oldalon írtuk: fantomcsapat lett a Sopron. Nem akadt senki ugyanis, aki a vezetők közül hajlandó lett volna megcáfolni (vagy éppen megerősíteni) értesüléseinket, hogy az NB I-ben való indulás jogához jutó együttes mögül kihátrálhat a többségi tulajdonos.

Ezúttal aztán szerdán robbant a bomba, amikor a városban futótűzként terjedt a hír, hogy Vízer László Máriusz végérvényesen magára hagyja a csapatot. Hosszas próbálkozásaink után Abdai Géza, Sopron alpolgármestere volt az egyetlen, aki nyilatkozatával azt sejtette: mivel az önkormányzat – mint a futball-kft. kisebbségi tulajdonosa – hétfő este megkapta a szerződéstervezeteket, és valószínűleg nem kíván élni elővásárlási jogával, minden akadály elhárulhat az elől, hogy Vízer László Máriusz értékesítse az üzletrészét – vélhetően egy olasz befektetőknek.

A tulajdonosváltás bejelentését azért vártuk csütörtökre, mert Abdai Géza szerda este kifejtette: a szerződéseket vizsgáló jogászok másnap reggelre elkészülnek a hivatalos állásfoglalással.

Csütörtökön azonban hiába próbáltuk, Köteles Zsolt ügyvezető igazgató és Ambrus András alelnök sem volt elérhető – nem beszélve az önkormányzat illetékeseiről. Így a játékosoknál próbálkoztunk.

„Habár nem olvastam a Nemzeti Sport írását, természetes, hogy társaimmal együtt egyre inkább foglalkoztat a téma –mondta a csapat kapitánya, Pintér Zoltán.

Hasonlóan vélekedett helyettese, az ős-soproninak számító Sira István is: „Csütörtök délelőtt volt edzésünk, de senki sem tud semmit. Ha a vezetőknek lenne bejelentenivalójuk, azt megtennék akkor, amikor az egész csapat együtt van. Bárhogy is alakuljanak az események, kizárt, hogy péntek előtt velünk bármi konkrétumot közöljenek, ugyanis csütörtök este már nincs tréning…”

Ezt követően sikerült újból elérnünk Vízer László Máriuszt, aki ezúttal már nem Köteles Zsolt ügyvezetőhöz irányított bennünket, hanem ingerülten azt mondta: „Nagyon kérem, ne hívogassanak! Látják, hogy szívesen veszem fel a telefonomat. Éppen Rio de Janeiróba készülök, és a legkevésbé sem érdekel a futball, nem vagyok hajlandó senkinek sem nyilatkozni. Legyen végre elég annyi, hogy a klubot valószínűleg eladom, és kész!”

Ezt követően, este Köteles Zsolt is felvette végre a telefonját, és annyit fűzött hozzá a témához: „Egészen addig nincs mondanivalóm, amíg nem tisztázódik az ügy. Ha már végre mi is többet tudunk, kiadunk egy sajtóközleményt.”

Addig pedig csak találgathatunk, hogy ki lehet a vevő…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik