Veszekednek az edzők

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék
Sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezők várnak az angol válogatottra, de Steve McClaren szövetségi kapitány munkáját rengeteg sérülés nehezíti, a lábtöréséből lábadozó liverpooli csapatkapitány, Steven Gerrard bevetését pedig a legutóbb BL-döntőt játszó klub menedzsere, Rafa Benítez nem nézné jó szemmel. Azaz új fejezet nyílt a válogatott kontra klubfutball vitában.

Bár már lapunk hasábjain is többször olvashattak a témáról, úgy tűnik, a klubfutball és a válogatott érdekeinek ellentéte nem kerül le a napirendről, hanem tovább éleződik.

Ezúttal Angliában áll a bál, a Premier League-ben öt év, azaz a 2002–2003-as szezon 13. fordulója után újra az élre álló Liverpool menedzsere, Rafa Benítez nem örülne, ha a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőn (szeptember 8-án Izrael, 12-én Oroszország ellen játszanak a Wembleyben) Steve McClaren szövetségi kapitány pályára küldené Steven Gerrardot.

A Liverpool csapatkapitánya az idény kezdete óta bajlódott sérült lábujjával, a Toulouse elleni Bajnokok Ligája-selejtező első mérkőzését nem is tudta végigjátszani, és bár a Chelsea elleni mérkőzésen érzéstelenítővel futballozott ugyan, a Toulouse elleni visszavágót és a Sunderland és a Derby elleni, egyaránt győztes bajnokit ki kellett hagynia, mivel az orvosok hajszálvonalas törést állapítottak meg a jobb lábában.

Ettől függetlenül az 57-szeres válogatott futballista szeretne segíteni a válogatottnak, legalábbis erre utal az a nyilatkozata, amely szerint éppen felépül a kvalifikációs találkozókra. A Liverpool menedzsere azonban nem osztja egyik alapembere lelkesedését.

„Nem kockáztatjuk Steven Gerrard egészségét a Liverpoolnál, és nem szeretném, ha a válogatottban fölöslegesen bármilyen rizikót vállalnának – mondta Rafa Benítez. – Nem örülnénk neki, ha a csapatkapitányunk fájdalomcsillapító injekciókkal szerepelne a nemzeti együttesben, hiszen legutóbb, amikor a Chelsea ellen így futballozott, öt napba telt, míg összeszedte magát egy kicsit.”

Steve McClaren egyelőre nem reagált az üzenetre, de természetesen számít a labdarúgóra. Igénye érthető is, hiszen együttesének minimum négy pontot kell begyűjtenie a két találkozón, hogy reális esélye maradjon a kontinenstorna tizenhatos döntőjébe jutásra. Különösen azért indokolt a kapitányi óhaj, mert a középpálya másik motorja, a Chelsea-ász Frank Lampard is harcképtelen (legalábbis szombaton biztosan nem lehet tagja a csapatnak), és a fiatal Aaron Lennon sem egészséges, sőt a jobb oldalt bejátszó David Beckham is kidőlt a sorból. A védelemben Wayne Bridge, Ledley King, Jonathan Woodgate és Sol Campbell sem vethető be, de John Terry problémái megoldódtak, a Chelsea csapatkapitánya futballozhat.

A szakember dolgát tovább nehezíti, hogy a selejtezősorozat angol házi gólkirálya, Peter Crouch eltiltás miatt nem játszhat szombaton, és ha ehhez hozzávesszük, hogy a Manchester United ékköve, Wayne Rooney Gerrardéhoz hasonló sérüléssel otthon nyomja az ágyat, megállapíthatjuk, nincs irigylésre méltó helyzetben az angol szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik