Nem kegyelmezhet

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék
Kiütéses, 4–1-es vereséget szenvedett a Zalaegerszeg az MTK Budapest otthonában. Habár az első félidőben a Szlavko Petrovics vezette zalai gárda szerezte meg a vezetést, a kék mezben játszó vendégeknek végül nem volt esélyük a győzelemre – de még a pontszerzésre sem.

Nem lehetnek mostanában túl zottan büszkék az egerszegi drukkerek kedvenceik eredményeire, főleg, mert a korábbi, debreceni 3–2-es fiaskó után ez volt a ZTE második olyan rangadója, amelyen vesztesen volt kénytelen elhagyni a pályát.

Nem érzi úgy, hogy kísért a múlt? A negyedik fordulóban is úgy kaptak ki a Debrecen otthonában, hogy elherdálták előnyüket.

Nem örülök, hogy emlékeztet erre – mondta Szlavko Petrovics. – De óvakodnék attól, hogy a két mérkőzést összehasonlítsam. Ezúttal remekül kezdtünk, uraltuk a mérkőzést. A vezető találatunkig nem is volt gond. Aztán játékosaim elhitték, hogy a folytatásban már minden megy magától. Visszavettünk a tempóból, a figyelmünk is alábbhagyott, így törvényszerű volt, hogy gólokat kaptunk.

Érdekes volt látni, hogy kettő egyes hazai vezetésnél, a középkezdéskor máris cserélt, ám támadó helyett az inkább védekezni tudó Molnár Balázst küldte pályára. Milyen megfontolásból?

Azért, mert már nem tudtam mit tenni. A cserét jóval a második hazai találat előtt jeleztük, hiszen Milan Davidov alig állt a lábán. Módosítani már nem volt lehetőségünk, így néhány perccel később az egyenlítés érdekében Waltner Róbertet küldtem be. Ezzel már négy támadónk volt a pályán, aztán már-már törvényszerűen beleszaladtunk néhány kontrába, és csúfos vereség lett a vége.

Ha már szóba hozta Waltner Róbertet, csapata legeredményesebb támadója miért nem a kezdők között kapott játéklehetőséget?

Azért, mert távolról sem vagyok elégedett a teljesítményével. Nálam nem számít a név, és hidegen hagy, hogy Waltner Róbert hatszor volt eredményes, hiszen góljait eddig egytől egyig hazai pályán szerezte. Nem azt nyújtja, amit várok tőle, idegenben pedig legfőképpen védekezni is tudó csatárokra van szükségem.

Ami csapata védekezését illeti: a második félidő végén kettészakadt a pálya, és úgy tűnt, játékosai képtelenek lépést tartani az MTK szélvészgyors fiataljaival.

Már a szünetben arra kértem játékosaimat, nagyon figyeljenek oda. Azonban nem bírtuk a tempót. A keretben tizenkét olyan labdarúgónk van, aki nem dolgozta végig a felkészülést, idény közben pedig már nem egyszerű behozni ezt a lemaradást. Csalódott s bosszús is vagyok teljesítményünk miatt, egy-két napba beletelik, amíg feldolgozom a fájó vereséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik