Itthon az eltűnt hátvéd

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék

A Vasas futballistája, az után pótlás-válogatott Kovács Gábor tavaly nyáron került Angyalföldre – a Ferencvárosnál nem marasztalták, így boldogan vette a piros-kékek invitálását. Mészöly Géza rendszeres játéklehetőséget adott számára, s olyannyira jól ment neki a játék, hogy a menedzserek is felfigyeltek rá, sőt egyikük csapatot is ajánlott neki.

A svájci bajnokság második helyén álló FC Basel hívta próbajátékra a Vasas labdarúgóját. Kovács Gábor természetesen szólt edzőjének s a vezetőknek, akik azt mondták: most ne menjen próbajátékra, jöjjenek ide a svájciak, ha kíváncsiak rá, ne kapkodja el a döntést. Csakhogy a játékos mégis nekivágott a nagy kalandnak.

„Úgy éreztem, életem nagy lehetősége a svájci meghívás – mondta Kovács Gábor. – Amikor nem engedtek el a Vasastól, elhatároztam, mégiscsak kimegyek. Kockáztattam, úgy voltam vele, meg kell győznöm a Basel vezetőit, hogy szerződtessenek. A tíz nap alatt tisztességesen dolgoztam, s talán nem is ment rosszul a játék, ám azt mondták, legalább fél év, míg erőnlétben felzárkózom a svájci futball szintjére. Vasárnap jöttem haza, s azóta valóban nem beszéltem senkivel a Vasastól. Most megpróbálok csak az utánpótlás-válogatottra koncentrálni, de tudom, hogy sokat köszönhetek Mészöly Gézának, és természetesen jelentkezem majd nála. Arról persze fogalmam sincs, milyen büntetés vár rám Angyalföldön.”

Mészöly Géza, a Vasas edzője így összegezte álláspontját: „Kovács Gábor cserbenhagyta a csapatot, és ez nem maradhat büntetlenül. Tehetséges játékosról van szó, aki rossz súgókra hallgatott. Visszavárjuk őt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik