Éremvadászok csatája

SZIRMAI GYÖRGY, SIMON JÓZSEFSZIRMAI GYÖRGY, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék
A szerdai teljes fordulóban az idény első női rangadóján csap össze Újvárosban az éremre vadászó két élcsapat, az új edző vezetésével dolgozó Dunaferr NK és a nagy kiugrásra készülő Cornexi-Alcoa-Auto Bahn.

A női NB I második forduló jának csemegéje lehet a két EHF-kupa-szereplő együttes, a Dunaferr és a Cornexi találkozója, amelyen arról is információt kaphatunk, valóban csúcsmeccsekre képes játékoskeretet gyűjtött-e öszsze a legutóbbi bajnokságban bronzérmet szerző Újváros, valamint a negyedik helyen záró Fehérvár. A házigazda csapat szakmai munkáját Imre Vilmos irányítja, aki eddig a Dunaferr férfigárdájának edzője volt, és óriási ambícióval látott munkához a klub női együttesének élén. A csarnok, a közönség és az újvárosi közeg tehát nem idegen neki, ugyanakkor női élcsapatot még nem dirigált, ez a munka neki is jelentős kihívás. A kissé átformált csapat és az edző egyaránt bizonyítani akarja, hogy a Dunaferr újra legszebb hagyományaihoz méltó teljesítményre képes.

Ennek a bizonyításnak nem akar kárvallottja lenni a Cornexi, amely az otthon kötelezőként elvárt sikerei mellett idegenben szerzett pontokkal szeretné törni magának az utat a győzelmi dobogó felé. Vura József edző már az előző idényben is bizonyította, hogy remek együttes kovácsolódik a keze alatt, és ezt a munkát szeretné folytatni, pontosabban beteljesíteni a megerősített Cornexikerettel.

A nagy kérdés csupán az, hogy a bajnok FTC és az ezüstérmes Győr mellett mely csapatok képesek eséllyel harcolni az érmekért. A vélemények erről megoszlanak, és csak menet közben derül majd ki, hogy a Dunaferr, a Cornexi és a DVSC közül melyik kapaszkodik meg a világ talán legerősebb bajnokságának szűkebb élmezőnyében. A közönségnek persze az lenne a legjobb, ha szoros lenne a küzdelem, ám elképzelhető, hogy a két-három „nagy” ismét egymás között dönti el az érmek sorsát.

Imre Vilmos csapata az első fordulóban meglepetésre csak 25–24-re győzött Békéscsabán. A tréner szerint együttese támadójátékának hatékonysága nem volt megfelelő.

„Ezen feltétlenül javítanunk kell – vélekedett Imre Vilmos. –A tervezett munkát elvégeztük, de még nem alakult ki igazán a játékunk. Elsősorban technikailag kell sokat csiszolnunk rajta. Elismerem, nekem is jobban meg kell ismernem a csapatot, amely itthon minden bajnoki ellenfelét szeretné legyőzni. A Cornexi erősödött a nyáron, több játékosa a döntő pillanatokban is hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez.”

Vura József mester gondban volt kedden, mert több játékosa felkészülését kisebb-nagyobb sérülés akadályozta.

„Főleg a könyökét fájlaló Kenyeres Fanni és a térdével bajlódó Zoja Gordejeva miatt aggódom – mondta a tréner. – Ugyanakkor Tápai Szabinafelépült térdsérüléséből, akár pályára is léphet szerdán. A Dunaferr otthon esélyesebb, de az én játékosaim is jó formában vannak, és tudják, ebben az évadban magasra tettük a lécet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik