Most majd minden kiderülhet

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.09.01. 23:50
Címkék
Noha Kovács Péter klubtulajdonos kijelentette, nincs edzőkérdés Újpesten, sorsdöntő mérkőzés vár a lila-fehérekre és Urbányi István trénerre Nyíregyházán. Az esetleges újabb kudarc után már aligha lehet nyilatkozatstoppal palástolni a problémákat, a drukkerek ugyanis magyarázatot és eredményeket követelnek.

Ha Urbányi István hallotta Ko vács Péter újpesti tulajdonos nyilatkozatát az InfoRádió csütörtöki adásában, visszaragaszthatja azokat a posztereket az öltözőszekrényébe, amelyekről már azt hitte, új helyre kell, hogy kerüljenek… A klubvezető ugyanis kijelentette: nem híve a kapkodásnak, s a csapat teljesítményének értékelésére csak a szezon felénél kerül majd sor. Noha a vezetőedző számára ezek megnyugtató szavak, mégis sorsdöntő, személyi kérdéseket is érintő időszak elé nézhet az Újpest: a Vasas elleni kudarccal felérő döntetlen és a hétközi, NB II-es Felcsút elleni kínos Magyar Kupa-kiesés után az újonc Nyíregyházához látogat a lila-fehér együttes. E vendégszereplés szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak, s az újabb sikertelenséget követően aligha lehet egy szimpla nyilatkozatstoppal elfedni a gondokat.

Az elmúlt évadban a fiatalítással takaróztak az egyesület vezetői, és a játékosok tapasztalatlanságával magyarázták az eredménytelenséget, ezúttal pedig azt próbálják felhozni mentségül, hogy a rengeteg légiósnak időre van szüksége, mire ütőképes csapatot alkot a magyar futballistákkal. A drukkerek azonban türelmetlenek: látva, hogy a nyáron jelentős erősítésbe kezdett csapatuk, minőségi labdarúgókat szerződtetett a klub, nem képesek elfogadni a gyengélkedést, és sokan az edzőváltásban látják a kiutat.

Ugyanakkor, ha kikap Nyíregyházán az Újpest, vagy az azt követő fordulóban szenved vereséget, mi a garancia arra, hogy az Urbányi Istvánt követő szakvezető irányításával sikeres lesz a gárda? Egyáltalán: ki az, aki szóba jöhet? Valére Billen után ismét külföldi mesterrel próbál szerencsét a Újpest, vagy itthon néz körül, s kér föl egy jelenleg munka nélküli edzőt?

Egy biztos: mind több forrásból hallani, a játékosok bizalma töretlen Urbányi Istvánban, és mindent megtesznek azért, hogy a trénernek ne kelljen felállnia a kispadról. Ehhez már a Nyíregyháza ellen új felfogásban, maximális odadással, koncentrált befejezésekkel kell játszaniuk a liláknak, különben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik