Igazi nemzetközi futókavalkád várható a Nike Félmaratonon!

Vágólapra másolva!
2007.08.29. 21:26
A 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon igazi nemzetközi kavalkád várható, hiszen nem csak magyar, hanem külföldi futók is rajthoz állnak, igen sokan.
49 országból érkeznek futók, közülük 878-an indulnak egyéniben a 21,097 kilométeres távon, 62 fő pedig párosban áll rajthoz a megmérettetésen. Rajtuk kívül pedig többen a Nike Ligetkört teljesítik majd, de sokan jelen lesznek a szombati Metro Reggeli Futáson is.

Az országokat tekintve Anglia delegálja a legnépesebb csapatot, 234 egyéni futó jön Budapestre, és 20-an indulnak a páros félmaratonon. A második legtöbb futó, 108 egyéni induló, és 8 párban futó Németországból érkezik. Olaszországból jön a harmadik legnagyobb küldöttség: 80-an egyéniben, míg ketten párban futják le a távot.

A környező európai országok majd mindegyikéből érkeznek futók a magyar fővárosba, a skandináv országok futói is képviseltetik magukat, de távolabbi országokból is jönnek sportolók, hogy részt vegyenek a 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon.

Jönnek futók Japánból, Brazíilából, Új-Zélandról, Zimbabwe-ból, Szingapurból, Costa Ricáról, Csádból, Elefántcsontpartról, a Holland Antillákról, de még Tajvanról és Türkmenisztánból is.

Igazi színes futókavalkád várható tehát Budapesten vasárnap, a 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon.

www.futanet.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik