Antonio Puerta borzalmas tragédiája (2)

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.29. 09:30
Címkék
Tragikus hírt kürtöltek világgá a hírügynökségek kedd délután: a sevillai Vírgen del Rocío Kórházban elhunyt Antonio Puerta, a Sevilla egyszeres spanyol válogatott középpályása. A haláleset miatt az esti AEK Athén–Sevilla BL-selejtezőt elhalasztották, és lehetséges, hogy a spanyol együttes pénteki, AC Milan elleni európai Szuperkupa-mérkőzését sem rendezik meg.

Folytatás a 2. oldalról

tesülések szerint a Real Madrid, illetve az angol Manchester United és az Arsenal is élénk érdeklődést mutatott iránta. De ő maradt Sevillában, ahol megbecsülték, és kezdőemberként számított rá Juande Ramos vezetőedző.

Egészen a szombat esti, Getafe elleni hazai bajnoki mérkőzésig, amelynek 35. percében az alapvonal közelében teljesen egyedül állt, majd hirtelen öszszeesett. A csapattársak és az orvosi stáb egyből rohant, kihúzták az eszméletlen állapotban lévő futballista lenyelt nyelvét, és a sikeres beavatkozás után még saját lábán sétált be az öltözőbe. Ott azonban újra összecsuklott, leállt a szíve, rohamkocsival szállították a helyi Vírgen del Rocío Kórházba. De a gondos ápolás sem segített, állapota folyamatosan romlott, kedd délután pedig szervezete megadta magát.

Antonio Puerta nem érhette meg , hogy kiteljesedjen ez a remekül induló sportpályafutás, mint ahogy nem élhette át azt sem, hogy első gyermekét a karjaiba zárhassa, a felesége ugyanis egy hónap múlva ad életet az utódnak…

Társai, a görög AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára készülő sevillai futballisták a hellén fővárosban értesültek a hírről, és azonnal haza is utazott a csapat, mivel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a két klubbal való egyeztetés után hétfőre halasztotta a találkozót, azaz a spanyol bajnokság második fordulójára kiírt, Osasuna elleni bajnoki időpontja is tolódik (sőt a Real Madrid is törölte csütörtök esti meccsét a portugál Sportinggal a Bernabeu-kupáért). A Sevilla e heti második tervezett fellépését, a pénteki, AC Milan elleni európai Szuperkupa-mérkőzést azonban még megrendezhetik, de csak abban az esetben, ha a spanyolok elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy pályára lépjenek.

„A pénteki találkozóval kapcsolatban már felvettük a kapcsolatot a két klubbal, de döntés még nem született. Természetesen tiszteletben tartjuk a spanyol futballisták akaratát, de ha vállalják a játékot, akkor a találkozót Antonio Puerta-emlékmérkőzéssé alakítjuk át” – mondta William Gaillard, az UEFA szóvivője.

Emlékmérkőzés ide, emlékmérkőzés oda, nem valószínű, hogy Antonio Puerta csütörtöki temetése után a sevillai játékosok szívesen futballoznának pénteken Monte-Carlóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik