Antonio Puerta borzalmas tragédiája (1)

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.29. 09:30
Címkék
Tragikus hírt kürtöltek világgá a hírügynökségek kedd délután: a sevillai Vírgen del Rocío Kórházban elhunyt Antonio Puerta, a Sevilla egyszeres spanyol válogatott középpályása. A haláleset miatt az esti AEK Athén–Sevilla BL-selejtezőt elhalasztották, és lehetséges, hogy a spanyol együttes pénteki, AC Milan elleni európai Szuperkupa-mérkőzését sem rendezik meg.

Nekünk, magyaroknak nem kell magyarázni, mit jelent egy tehetséges futballista elvesztése. Sajnos az elmúlt években többször is átéltük ezt a traumát, egymás után mentek el tehetséges labdarúgóink, a válogatottban is játszó Fehér Miklós és Zavadszky Gábor, az élvonalból is ismert Bánka Kristóf és a még csak a szárnyait bontogató Dárdai Balázs, a nemzeti tizenegy korábbi csapatkapitánya, Dárdai Pál öccse.

Ezúttal a spanyolok gyászolnak, és velük együtt természetesen az egész világ.

Antonio Puerta, az UEFA-kupa-győztes Sevilla középpályása háromnapos kórházi ápolás után feladta a harcot, és az égi futballpályákra távozott.

Pedig mennyi, de mennyi sikert érhetett volna még el. Hiszen 22 éves korára már két UEFA-kupa-győzelemmel, valamint egy-egy európai és spanyol Szuperkupa-, illetve Spanyol Kupa-győzelemmel büszkélkedhetett a bal oldalon, a középpályán és szükség esetén a védelemben is bevethető futballista. Hosszú évekig alapember volt a korosztályos válogatottakban, tavaly ősszel a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott, és ázsiója is igencsak megnőtt a legutóbbi szezonban mutatott teljesítményének köszönhetően: a nyáron a sajtóér-

Folytatás a 3. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik