Az álom szertefoszlott

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.27. 23:15
Címkék
Nem mindennapi történet, amely most következik. Adva van egy magyar labdarúgó, aki szívesen szerződne külföldre, és lám, erre lehetősége is nyílik. A két klub megegyezik egymással a futballista vételárában, akinek aztán csak el kell utaznia, hogy bemutatkozzon leendő csapatánál. Mégsem megy sehova, ugyanis a vevő hirtelen meghátrál, az érintettek pedig úgy érzik, valaki a háttérben kibabrált velük…

Újabb fejezet nyílt a magyar labdarúgás legfurcsább históriáinak gyűjteményében…

Waltner Róbert, a Zalaegerszeg támadója alig egy hónap múlva lesz 30 éves, és joggal érezheti úgy, hogy egy álom beteljesülésétől fosztották meg.

„A remény hal meg utoljára…” – próbálta önmagát vigasztalni az egerszegiek csatára, de mélabús hangja arról árulkodott: elvesztette minden esélyét arra, hogy a norvég élvonalbeli Tromsö légiósa legyen. Pedig az északiak komolyan gondolták szerződtetését – legalábbis egy ideig…

„A klubtól már régóta figyelték Waltner Róbertet, és úgy két hete elkezdett élesedni a helyzet – mondta Molnár Gábor, egy norvég FIFA-licences menedzser magyarországi játékosmegfigyelője. – Részletes információkat kértek a futballistáról, majd mielőtt a szóban közölt és az egerszegiek által elfogadtott ajánlatot faxon is megküldték volna, látni akarták Waltner Róbertet. Keddre várták Norvégiába, hogy együtt edzzen a csapattal, és részt vegyen az orvosi vizsgálaton.”

Waltner Róbert azonban idehaza maradt, és nem önszántából…

„Egészen a hétvégéig úgy tűnt, sikerül nyélbe ütni az üzletet – mondta a ZTE elnöke,

Nagy Ferenc. – Aztán több olyan telefonhívást is kaptam, amelyekből arra következtettem, nincs minden rendben. A játékosmegfigyelő elmondása szerint a klub másoknál is kérdezősködött Waltner Róbert felől, és Magyarországról valaki annyira negatív véleménnyel volt róla, hogy végül lemondtak a megvételéről. Molnár Gábor később jobban utánajárt az esetnek, és kiderült: a Tromsö korábbi labdarúgója, Szekeres Tamás lehet az az illető…”

Nagy Ferenc persze rögtön hozzátette: távol álljon tőle a vádaskodás, de nem rejtette véka alá bosszúságát, amiért az egerszegi klub hozzávetőleg 70 millió forinttól esett el amiatt, hogy meghiúsult Waltner Róbert norvégiai szerződtetése.

Lehet, hogy éppen Szekeres Tamás miatt?

„Több játékosról kikérték a véleményemet, és közöttük volt Waltner Róbert is – ismerte el a Tromsö korábbi magyar légiósa, Szekeres Tamás, aki immáron az MLSZ technikai igazgatója. – Csak azokról

nyilatkozom, akiket ismerek, vagy láttam már futballozni. Nem hiszem, hogy bármi is múlna ezen, elvégre a végső döntést nem én hozom meg. Akinek tudtam, mindig is segítettem, hazudni azonban nem szoktam, márpedig a Tromsőnek erőcsatárra volt szüksége, én pedig azt mondtam Waltner Róbertről, hogy ő nem az…”

Molnár Gábor persze másként tudja. Szerinte a Tromsö által pénteken felkeresett Szekeres Tamás – idézve e helyütt a játékosmegfigyelőt – „...gyenge fizikumú, rossz hozzáállású, rosszul fejelő labdarúgóként” jellemezte

Waltner Róbertet. Noha ez ellentmond a Molnár Gábor által megkérdezett hat magyar (jelenlegi és korábbi) élvonalbeli szakember véleményének, a norvégok mégis visszatáncoltak, mondván: megrendült a bizalmuk, és legfeljebb csak kölcsönbe vennék a játékost – mert nem akarnak kockáztatni. Az egerszegiek azonban ebbe nem egyeznek bele. Kérdés: miért venné kölcsön mégis a Tromsö a labdarúgót, ha nem Waltner típusú támadóra fáj a foga?

„Azt hallottam, olyanokat mondtak rólam, hogy képtelen vagyok küzdeni, nem játszom elég harcosan – szomorkodott

Waltner Róbert. – Úgy készültem, a héten utazom, de ebből sajnos semmi sem lesz. Pedig jó formában vagyok, és közel a harminchoz már nem mindennap kap az ember külföldről ehhez hasonló, ígéretes ajánlatot. Nagyon csalódott vagyok, főképp amiért annyira beleéltem magam…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik