Luca Toni megtáltosodott

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.26. 00:00
Címkék
Esélye sem volt Huszti Szabolcs csapatának, a Hannovernek a Bundesligában immáron egyedüli csapatként százszázalékos Bayern München otthonában. Az északnémet gárda sima, 3–0-ás vereséget szenvedett, a magyar légiós csak húsz perc játéklehetőséghez jutott csereként. A Bayern sztárjának, az olasz Luca Toninak azonban fél óra jutott – és ez idő alatt is eredményes volt.

A Bild című német lap öles be tűkkel tette fel a kérdést: „Megállíthatja-e az óriás Bayernt a Hannover?”

Mi magunk, lapszámunkban azt kérdeztük: „A tavalyi meglepetés után tud-e szenzációval szolgálni a vendégcsapat?”

A szombat délutáni 3–0-ás végeredmény, és a játék összképe azt bizonyította: még maguk a hannoveriek sem hittek abban, hogy megismételhetik a tavaly november 8-i bravúrjukat, amikor Huszti Szabolcs góljával 1–0-s győzelmet arattak a Allianz Arenában.

Igaz, a mostani, eurómilliókért megerősített Bayern össze sem hasonlítható az akkoriban bukdácsoló csapattal, ami pedig a vendégeket illeti: a legszembetűnőbb változás a tavalyi mérkőzéshez képest az volt, hogy győztes gól ide vagy oda, Huszti Szabolcs ezúttal nem kapott helyet a kezdőcsapatban. Dieter Hecking, a csapat edzője a 28-szoros válogatott helyett Jan Rosenthalt nevezte, de nem a magyar helyére, hiszen a bal oldalra a bajnok Stuttgarttól szerződtetett Benjamin Lauth húzódott ki (majd a szünetben le…).

A Bayern együttesében azonban a kezdetektől ott volt az olasz válogatott Luca Toni, akit szerdán még testközelből láthattunk Budapesten. Habár a Puskás Ferenc Stadionban 3–1-es magyar győzelemmel végződő találkozón legkevésbé sem villogott a hazai védők szorításában, ezúttal nem csupán jól játszott, hanem gólt is szerzett. A La Gazzetta dello Sport nem véletlenül írta hétközi teljesítménye kapcsán, hogy bizonyosan hiányoztak neki a bayernes társai, ugyanis kiderült: Münchenben valóban olyanokkal játszik együtt, akik képesek maximálisan kiszolgálni. Ezúttal mértani pontosságú kiugratást kapott a héten feketére festett körmökkel mutatkozó Bastian Schweinsteigertől (a játékost modell barátnője biztatta e furcsa tettre...), és úgy tűnik, hogy ilyen cicababásan is megy neki a játék.

A siker ellenére azonban aggódhat Ottmar Hitzfeld vezetőedző, hiszen egy héttel ezelőtt Miroslav Klose dőlt ki a sorból, így aztán a 19 éves amatőr Sandro Wagnerre került a sor, hogy pályára lépjen a Hannover ellen, és ha az olasz is hosszabb időre kidől, lehet, ideiglenesen neki kell megoldania a müncheni csatárgondokat.

Addig persze nincs baj, amíg van más a Bayernben, aki gólt szerezzen. Igaz, a helyzetek kihasználására ugyanolyan nagy figyelmet kellene fordítaniuk a bajoroknak, mint azok kialakítására. Mindent elárul, hogy a hetvenedik percben, 2–0-ás hazai előnynél végül Huszti Szabolcsot becserélő Dieter Hecking összetehette a két kezét és elmormolhatott egy imát, amiért bátortalan és hitehagyott csapata megúszta három kapott góllal. Erre mondják: osztálykülönbség…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik