Meglepetésre készül a Sampdoria

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 19:46
169. Bayern München–Hannover
H: 1.15. D: 4.20. V: 7.00.
A Bayern a nyitányt követően (Rostock 3–0) újabb sikert könyvelt el, ezúttal a Bremen otthonában győzött (4–0). Egyelőre bajnokesélyeshez méltóan szerepel, és kapott gól nélkül listavezető, sőt immáron kilenc tétmérkőzését nyerte meg zsinórban. Az előző bajnokságban csupán a 4. helyen végzett, de otthon roppant jól teljesített (11–4–2). A két kudarcot a Hamburgtól és a Hannovertől szenvedte el. A Hannover a hazai fiaskót követően az újonc Karlsruhe otthonában javított, és 0–1-ről fordítva megnyerte a mérkőzést. Az előző idényben a 11. helyen végzett, elsősorban a hajrában összeszedett két vereségének következtében. Utazómérlege ennek ellenére igazán imponálóra sikeredett, a 7–2–8-as statisztika épp a Bayernéval megegyező.

076. Leverkusen–Karlsruhe
H: 1.55. D: 3.00. V: 3.70.
A Leverkusen roppant gyatra rajtol rukkolt elő, a Cottbus elleni hazai döntetlent (0–0) követően a Hamburg otthonában 1–0-ra kikapott, és egyelőre csak a mezőny hátsó felében találjuk. Az előző idényben a dobogóról lemaradva az 5. helyen végzett, hazai környezetben sem sziporkázott, ugyanazt produkálta, mint a 10. helyezett Hertha BSC (8–3–6). A Karlsruhét hosszú szünetet követően láthatjuk ismét a legjobbak között. Az első fordulóban meglepetést szolgáltatva idegenben győzte le 2–0-ra a Nürnberget, aztán a második fordulóban alábbhagyott a lendülete, és hazai pályán hiába vezetett, végül 2–1-ra alulmaradt a Hannoverrel szemben. Az előző idényben a másodosztályban 9–5–3-as mérleggel zárt. Az 1860 München, az Augsburg és a szintén feljutó Duisburg otthonában szenvedett vereséget.

170. Stuttgart–Duisburg
H: 1.35. D: 3.40. V: 4.60.
Két forduló után még nyeretlen a Stuttgart, az első forduló rangadóján ikszelt a Schalke csapatával, legutóbb pedig 3–1-re kikapott Berlinben. Rosszul sikerült tehát a bajnok rajtja, amely legutóbb a második legjobb volt hazai környezetben, a vonatkozó mutatója 12 győzelem, 3 döntetlen (Hertha, Frankfurt, Wolfsburg), és mindössze 2 zakó, melyet a Nürnberg és a Dortmund szabott rá. Az újonc Duisburg meglepő dortmundi diadallal kezdett, szombaton azonban otthon kapott ki a Wolfsburgtól. A második vonalban 8–7-2-es házon kívüli mutatót kalapált össze a harmadik helyen feljebblépő gárda, amely a szintén feljutó Rostocknál, valamint a ötödik helyen záró Fürth-nél maradt alul.

137. Frankfurt–Rostock
H: 1.60. D: 2.95. V: 3.50.
A Frankfurt a rajton otthon verte meg a Herthát, majd szombaton 2–2-es döntetlennel Bilefeldből vitt haza egy pontot. A legutóbbi kiírásban a bennmaradásért harcolt az egylet, elsősorban a gyatra otthoni szereplése miatt. Az egyenlege 5 siker, melyek közül kiemelkedik a Bayern München lebirkózása, 5 remi és 7 kudarc. A Rostock ebben az idényben újonc a legjobbak között, és a jelek szerint még nem tudta felvenni az élvonal ritmusát. Előbb a Bayernél kapott egy sima hármast, majd szombaton otthon kapott ki 2–1-re a Nürnbergtől. A Bundesliga 2-ben feltűnően óvatosan játszott idegenben a csapat, a mutatója 7 győzelem, közte a szintén feljebblépő Duisburgnál, 9 remi és 1 vereség, amelyet az Erzgebirge Aue mért rá.

085. Barnsley-Plymouth
H: 2.15. D: 2.75. V: 2.40
A hazaiak ebben a szezonban is bukdácsolnak, két mérkőzésen egy pontot szereztek. Ami érdekes a csapat gyenge szereplésében: három gólját egyaránt büntetőből szerezte. A vendégek jól kezdtek, az Ipswich elleni rangadó döntetlene nem rossz eredmény. Bár a látogatók az esélyesek, a hazaiak egy tizenegyessel pontot menthetnek.

089. Charlton Athletic-Sheffield Wednesday
H: 1.55. D: 3.00. V: 3.70.
Ha van gyenge rajt, akkor az a Charltoné, a londoniak két meccsből egy pontot szereztek. A Sheffield azonban még ezt is alul tudta múlni, egy pontot sem csípett, sőt nem szoros meccseken vesztett. Mivel a fővárosiak hazai környezetben mindenképpen győzni szeretnének, a nagy akarásuk vagy meghozza a sikert, vagy görcsösségbe csap át, és a sheffieldiek megszerzik első pontjukat, vagy akár hármat is. Mi az utóbbi lehetőségre hívjuk a figyelmet, bár kétségkívül kockázatos vállalkozás.

133. Siena-Sampdoria
H: 2.30. D: 2.40. V: 2.50.
A Sampdoria ,,belőtte magát” az UEFA-kupa selejtezőjében, jó formában van, tétmeccs rutinja sokat jelenthet a bajnoki rajton, akár meg is lepheti a házigazdát.

139. Paris SG-O. Lille
H: 1.85. D: 2.60. V: 3.10.
Négy forduló után a fővárosiak nyeretlenek, a látogatók veretlenek, és úgy véljük, hogy a mérkőzés után is igazak lesznek ezek a megállapítások. A párizsiak elsősorban otthonukban bukdácsolnak, a Lille pedig döntetlent a mezőny csaknem összes tagjával képes bárhol elérni. A hazaiakon egyre nagyobb a nyomás, hiszen nyeretlenségük már óriási teher számukra, a vendégek ezt a helyzetet képesek lehetnek akár a győzelemig fokozni.

Csak erős idegzetűeknek ajánljuk:
+ Az angol élvonal újonc derbijén a vendég Birmingham három pontot is szerezhet Derbyben (010.)
+ A madridi idénynyitón vélhetően mindkét csapatnak jut pont (012.)
+ A Plymouth a Barnsley otthonában is jó eséllyel pályázik a három pontra, de egyre mindenképpen (085.)
+ A West Brom az előző idényt az élvonalban töltő Sheffield Utd otthonában is esélyes a pontszerzésre (101.)
+ Az 1860 München a Hoffenheim otthonában is folytatja parádés szereplését (123.)
+ A Villarreal meglepheti a BL főtáblára igyekvő Valenciát a spanyol bajnoki rajton (147.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik