14 világbajnokkal jönnek az olaszok

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.18. 23:51
Címkék
Hosszú hallgatás után Roberto Donadoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a Magyarország elleni, szerdai válogatott mérkőzésre. Úgy tűnik, a szakember nem kísérletezget, hanem a legjobbjait hozza el Budapestre: tizennégy világbajnok kapott meghívót.

Nem kapkodta el a szerdai, Magyarország elleni barátságos mérkőzésre készülő keret kijelölését Roberto Donadoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. A 43 éves szakember megvárta a péntek esti Silvio Berlusconi-kupáért rendezett AC Milan–Juventus mérkőzést, amelyet a San Siro lelátóján követett figyelemmel, és csak szombat délben terítette ki kártyáit.

Ennek tudatában egyáltalán nem meglepő, hogy Filippo Inzaghi is meghívót kapott, hiszen a Bajnokok Ligája-címvédő milánói egylet az ő két góljával verte meg a Juvét a hagyományos idény eleji „derbin”. A 34 éves csatár jó esélylyel pályázik a „duplakirály” címre: két gól péntek este, kettő az idei BL-fináléban, kettő a Népstadionban a 2000. szeptember 3-i világbajnoki selejtezőn, és még folytathatnánk a sort.

Némi meglepetés, hogy újonc kapusnak küldött meghívót Roberto Donadoni. A klubjában, az AS Romában a brazil Doni mögött második számú kapuvédőnek számító Gianluca Curci korábban az utánpótlás-válogatottban volt alapember Alberto Aquilanival együtt, aki szintén tagja a válogatottnak.

De nézzük inkább az ismertebb neveket. A szakvezető rendelkezésére álló sztárok közül mindenki itt lesz, azaz – hacsak addig nem jön közbe sérülés – láthatjuk a Puskás Ferenc Stadionban Gianluigi Buffont, Marco Materazzit, Gennaro Gattusót, Andrea Pirlót, Alessandro Del Pierót, Luca Tonit, a már említett Filippo Inzaghit és a tavalyi világbajnokságon a csapatkapitányi karszalagot viselő, aranylabdás Fabio Cannavarót is.

És hogy Olaszországban a németországi vb utáni kapitányváltás szinte semmit sem változtatott a válogatási elveken, jelzi: a huszonhárom világbajnok közül tizennégyen szerepelnek Roberto Donadoni jelenlegi, huszonegyes listáján. A felsoroltakon kívül Marco Amelia, Cristian Zaccardo, Fabio Grosso, Andrea Barzagli, Gianluca Zambrotta és Massimo Oddo.

Az olasz labdarúgók hétfő délben találkoznak Milánóban, este edzenek, és másnap délelőtt érkeznek Budapestre charterjárattal. Kedden még egy foglalkozás vár a keret tagjaira, este hatkor a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban vezényel tréninget a szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik