Izrael megint odaérhet

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2007.08.16. 23:38
Címkék

A magyarokéhoz hasonló cipőben járó másik kilenc válogatott is túl van a csoportmérkőzések felén. A másik két csoportban az észtek és az izraeliek a listavezetők, mindketten százszázalékos teljesítménnyel. Apró különbség, hogy a közel-keleti válogatottnak ehhez eggyel több meccset kellett nyernie, mint a baltinak, mert Izrael az egyetlen négycsapatos csoportban áll az élen.

Az izraeliek két évvel ezelőtt hasonlóan rögös úton jutottak el a kontinenstornára, az utolsó lépcsőfokon, Újvidéken éppen a mi válogatottunkat búcsúztatva. Most szerdán csoportrangadót nyertek Tel-Avívban (85–66) a hatalmas meglepetésre addig szintén százszázalékos, a tavalyi selejtezőkön a magyarok által kétszer is legyőzött belgákkal szemben, akiken nem segített a Real Madrid sztárjának, az ezúttal is dupla duplát (16 pont, 10 lepattanó) elérő Axel Hervellenek a jó játéka sem. Az izraeliek elsősorban a Maccabi 23 éves hátvédjének, a 29 pontig jutó Yotam Halperinnek hálálkodhattak a végén. Hogy a belgák veretlenek voltak szerdáig, azt az ukránok bánják, kevesen hittek Kijevben a szemüknek, amikor a vendég belgák egy hete – 23–5-re (!) nyerve az utolsó negyedet – 70–45-re diadalmaskodtak az előzetesen magasabbra taksált, bár sok sérültet nélkülöző sárgakékek ellen..

A B-csoportban az észtek kétszer győztek, a svédek ellen idegenben 57–50-re, Macedóniával szemben Tallinnban 72–66-ra. A főszerepet két régi motoros, a center Martin Müürsepp és az irányító Valmo Kriisa játszotta a balti győzelmekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik