Szomszédos országok egymás elleni meccsei

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.15. 23:40
Címkék

A Budapest Honvéd labdarúgóin kívül hat magyar futballista érdekelt a második számú európai sorozat, az UEFA-kupa selejtezőjének második körében.

A Mattersburg az egyetlen külföldi klubcsapat, amelyben két honfitársunk készül a csütörtök esti fellépésre. A legutóbbi osztrák bajnokságban bronzérmes együttes az előző körben megizzadt a továbbjutásért a kazah Aktobe elleni párharcban. De legalább továbblépett, a viszszavágón ráadásul Csizmadia Csaba és Kovrig Ákos is gólt szerzett – utóbbi az utolsó percben.

Nem is meglepő, hogy nagy valószínűséggel mindkét futballista tagja lesz a kezdőcsapatnak a Basel elleni első mérkőzésen.

„Egy Basel-mérkőzést láttam, nem tűnik kiemelkedő képességű csapatnak leendő ellenfelünk – mondta Csizmadia Csaba. –Az osztrák mezőnyből talán az Austriához vagy a Rapidhoz tudnám hasonlítani. Nagyon kíváncsian várom, mire leszünk képesek, olyan eredményt szeretnénk elérni, amely után nyugodtan, higgadtan futballozhatunk hazai pályán.”

Az ötszörös válogatott jobbhátvédtől csapat- és szobatársa vette át a telefont.

„Teljesen egyetértek Csabával, hiszen hallottam, mit mondott az előbb – kezdte jókedvűen Kovrig Ákos. – Úgy gondolom, reális esélyünk van a továbbjutásra, persze egy baseli döntetlent gondolkodás nélkül aláírnék, főleg ha sikerülne gólt rúgnia a csapatnak.”

A Basel–Mattersburg és a másik osztrák–svájci csata (Ried–Sion, utóbbi együttesnél válogatott védőnk, Vanczák Vilmos érdekelt) pikantériája, hogy a két szomszédos ország jövőre közösen rendezi meg az Európa-bajnokságot. Felfokozott hangulat viszont egyelőre nem tapasztalható.

További magyar érdekeltségű mérkőzések: az Austria – Sáfár Szabolccsal a kapuban – a cseh Jablonecet fogadja, Koman Vladimirnek és az olasz Sampdoriának nem lesz könnyű dolga a horvát Hajduk Split ellen, míg a korábban Debrecenben és Diósgyőrben védő Nagy Zoltán csaknem hazatér a ciprusi Anorthoszisszal, a kapus új csapatával Kolozsvárra látogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik