Már csak egy kérdés maradt

ORLAY ZOLTÁNORLAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.15. 23:40
Címkék

A hétvégén mindkét fogásnem versenyzői remekeltek, a szakágvezetők egy kivétellel kijelölték a a szeptemberi baki birkózó-világbajnokságon indulók névsorát. Noha Struhács György, a kötöttfogásúak szakágvezetője noteszában több volt a kérdőjel, mint szabadfogású kollégájáéban, Gulyás Istvánéban, mégis előbb kész lett a listája. Hét birkózó neve szerepel rajta, akik szőnyegre léphetnek szeptember 17. és 23. között az azeri fővárosban.

A brassói nemzetközi verseny egyik legkellemesebb meglepetését a 24 esztendős Bácsi Péter szolgáltatta azzal, hogy végigverte a 74 kilogrammos mezőnyt.

„Péter szenzációsan birkózott – áradozott a 24 éves versenyzőről Struhács György szakágvezető. – Végre sikerül átlépnie saját árnyékát. Korábban sokszor megzavarodott verseny közben, de már a tavaszi országos bajnokságon láthattunk valamit ebből a kiváló birkózásból. Ezzel el is dőlt, hogy ő indulhat a világbajnokságon.”

A vb-csapat kialakításának további kérdőjele volt, hogy a 96 kilósok között a vb-ezüstérmes Virág Lajos vagy az Eb-bronzérmes Kiss Balázs induljon-e. Nos, az idei szezonban Virág az ob-n legyőzte Kisst, ám a BVSC-GanzTát birkózója a szezon elején jobb formában volt, és vasárnap Erdélyben is felülkerekedett a rutinosabb Virágon.

„Az egész éves teljesítményt vettem figyelembe döntésemnél, így Kiss Balázst nevezem. Ugyanakkor Virág Lajost arra biztatom, hogy készüljön a jövő évi olimpiára, mert továbbra is helye van az élmezőnyben” – indokolt Struhács György. Az egyetlen kérdőjel a szabadfogásúak keretében a 66 kilósoknál van, amelyben a juniorkorú Szabó Róbert és a korábban sérüléssel bajlódó Wöller Ákos pályázik a kiadó helyre. Gulyás István még megvár néhány edzőmeccset kettejük között, mielőtt meghozza a döntést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik