Hajnal Tamás máris a Karlsruhe sztárja

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.13. 23:26
Címkék
Kilenc év „nélkülözéssel” a háta mögött a Karlsruhe megint első osztályú mérkőzést játszott, méghozzá magyar játékossal megerősödve. A kék-fehér csapatban kezdőként lépett pályára Hajnal Tamás, aki valósággal berobbant az élvonalba: az újonc a magyar légiós két góljával aratott 2–0-s győzelmet a kupagyőztes Nürnberg otthonában.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus jól sejtette…

A német szakember nemegyszer hangsúlyozta korábban, hogy Hajnal Tamás, a Karlsruhe magyar légiósa a maga nemében egy gyémánt, olyan futballista, aki a játékával képes elkápráztatni a nagyérdeműt. Magyarán: kitűnően futballozik.

Tény, a tizennégyszeres válogatott irányítóként gólokat is szerez, méghozzá fontos gólokat, mint ahogy azt vasárnap is tette a kupagyőztes Nürnberg ellen idegenben 2–0-ra megnyert mérkőzésen.

Ismert, hogy a 46 éves – jelenleg kispad nélküli, helyesebben: az osztrák Salzburgtól fizetett szabadságra küldött – Lothar Matthäusnak a német Sport Bild című hetilapban állandó rovata van. Legutóbb arra kérték a szerkesztők, hogy ötvenmillió euróból (azaz mintegy 12.5 milliárd forintból) állítsa össze álomcsapatát, vagyis válassza ki az újság internetes oldalán található listáról azokat a játékosokat, akikről úgy gondolja, hogy sikeresek lehetnek. A Lothar Matthäus által kialakított tizenhét tagú keretben – talán nem meglepetés – két magyar válogatott játékos kapott helyet: a hannoveri Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás az újonc Karlsruhe csapatából. Sőt, utóbbi labdarúgó a képzeletbeli kezdő tizenegyben is szerepel, a két ék mögött irányítóként.

Ahogy Lothar Matthäus, úgy Edmund Becker, a Karlsruhe edzője is tisztában van a 26 éves labdarúgó képességeivel. Ő sem titkolta a felkészülés során, hogy a KSC lehető legjobb húzása volt, hogy a nyáron magához édesgette az élvonalba vágyódó, ám ezen kívánságát a másodosztályú Kaiserslautern együttesével beteljesíteni nem tudó játékost. S habár többen féltették Hajnal Tamást, amiért a Schalke elleni Ligakupamérkőzésen tizenegyest hibázott, Ede Becker fejében – a szakírók egyöntetű véleménye alapján – még csak meg sem fordult, hogy mellőzze azt, akinek megvételéhez annyira ragaszkodott. Hajnal Tamás pedig az első fordulóban máris két találattal hálálta meg a bizalmat.

„Most a legfontosabb, hogy helyén kezeljem a sikert – mondta lapunknak Hajnal Tamás. – Nem akarok álszerénynek tűnni, természetesen roppant boldog vagyok a két gólom miatt, de higgye el, ugyanennyire örülnék, ha más talált volna be. A lényeg, hogy nyertünk, és szerintem egyáltalán nem érdemtelenül.”

A csapat edzője, Ede Becker még a mérkőzés előtt hangsúlyozta, hogy nem pusztán stadionlátogatásra érkeznek Nürnbergbe, hanem pontért, pontokért. Nos, a szakember nem beszélt a levegőbe…

„Tisztességesen felkészültünk ellenfelünkből, tudtuk, mi a gyengéje – árulta el a magyar középpályás. – Elismerem, a játékunk messze nem volt tökéletes, olykor sok labdát veszítettünk el, de remélhetőleg a hibákat sikerül minél gyorsabban kijavítanunk.”

Nos, Lothar Matthäus és Edmund Becker joggal dörzsölheti elégedetten a tenyerét.

Igaz, a szakemberek közül előbbi csak virtuálisan, utóbbi már a valóságban is kitűnő üzletet csinált Hajnal Tamás szerződtetésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik