Négy félidő alatt egy ziccer! (1)

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.08.10. 17:21
Címkék
Pofonegyszerű lenne kizárólag Claudio Circhetta nyakába varrni a DVSC-TEVA szerdai kiesését a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, bár a svájci bíró többször is a magyar bajnok kárára tévedett az Elfsborg elleni borasi visszavágón. A tényleges ok ennél szerteágazóbb.

„Hotel Scandic, 501-es szoba! Ott lakik a nyomorult...”

Kifacsart mosolyt csalt az arcokra a Boras–Göteborg autópályán guruló debreceni szurkolói busz emeletén szerda este fél tíz körül elhangzó, a komplett felső szintet betöltő telefonos mondat.

A legkevésbé sem hízelgő megjelölés Claudio Circhettának, a háromnegyed órával korábban az Elfsborg–DVSCTEVA Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján közreműködő svájci játékvezetőnek szólt. A svájci bíró a párharc végkimenetele szempontjából kritikus helyzetekben (a szerdai borasi 0–0 – összesítésben 1–0 – a svédek továbbjutását jelentette) a vendéglátók mellett állt ki ítéleteivel.

Johansson-ország – csőlátás esetén ennyivel is elintézhetnénk a kiesést.

A Michel Platini által tavaly detronizált s amúgy kedves svéd öregúr, Lennart Johansson ex-UEFA-elnök respektjét, sportpolitikai, sportdiplomáciai kapcsolatait figyelmen kívül hagyni ostobaságra és fals jólneveltségre utalna. A királyság futballfanatikusai és szakírói hosszú idő után (bár a két „magyaros” összecsapás tapasztalatai alapján kissé túl optimistán) úgy érzik, hogy 2001 után végre akad egy csapatuk, amely esélylyel pályázik a BL csoportkörére.

Szóval miért is ne reaktiválhatná magát az össznemzeti cél érdekében Lennart Johansson? Adott esetben – jelenlegi futballközegünket szemlélve kvázi soha – mi nem ugyanígy tennénk?

Mindazonáltal ugyancsak szűklátókörűséget feltételezne kizárólag Claudio Circhettát ostorozni a DVSC-TEVA búcsúja miatt, még ha a bíró a szerda esti találkozó 41. percében – megítélésünk szerint – hibázott Dorge Rostand Koue-

Folytatás a 3. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik