A németek jól emlékeznek rá

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.10. 17:21
Címkék

Megnyugodhat Torghelle Sán dor és a görög PAOK Szaloniki is. A játékos azért, mert hosszas keresgélés és bizonytalanság után két évre elkötelezte magát a német másodosztályú Carl Zeiss Jena együtteséhez, a sportvezetők pedig azért, mert végre megváltak legjobban fizetett, de kevés gólt szerző légiósuktól.

A görög PAOK Szaloniki vezetői már tavasszal jelezték: nem tudják tovább vállalni Torghelle Sándor évi több mint 320 ezer eurós (80 millió forintos) fizetését – ugyanis az első osztályú klub jelentős anyagi nehézségekkel küzd. Ezért tudatták a 25 éves támadóval, hogy ha talál magának csapatot, szabadon távozhat. A huszonötszörös válogatott játékosnak több kecsegtető ajánlata is akadt, hosszasan mérlegelt, hogy végül melyiket válassza. Egyvalami volt csak biztos, hogy a labdarúgó nem kíván hazatérni.

Csütörtökön aztán kiderült: Torghelle Sándor pályafutásának következő állomása Németország lesz, mégpedig a türingiai Jéna.

„Nem beszélnék hosszas huzavonáról, ám tény, több lehetősége is volt a támadónak, és most sikerült döntenie – árulta elTorghelle Sándor menedzsere, Vörösbaranyi József. – A németek már korábban is próbálkoztak, ám akkor még csak próbajátékra hívták a csatárt.”

Ezúttal azonban már szó sem volt tesztről, a másodosztályú Carl Zeiss Jena vezetői „látatlanban” is ragaszkodtak a labdarúgóhoz. A klub hivatalos internetes oldalán pedig az olvasható, hogy a németek elsősorban türelmüknek köszönhetik kiszemeltjük megszerzését. A játékos hétfőn csatlakozik új együtteséhez, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a Carl Zeiss Jena pénteki, Aachen elleni első bajnoki mérkőzésén még biztosan nem lép pályára.

Az újabb Torghelle-gólok tehát egy-két hétig még váratnak magukra, pedig a németeknek korábban már kettő is jutott belőlük: 2004 júniusában Kaiserslauternben, a magyar válogatott Németország elleni barátságos találkozóján…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik