Kapitányi bizalom

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.08.09. 00:46
Címkék
Várhidi Péter kihirdette bő keretét az olaszok elleni mérkőzésre: a szövetségi kapitány meghívta Filkor Attilát, Huszti Szabolcs és Koman Vladimir neve azonban nem szerepel a sorban. A Hannover légiósa továbbra is eltiltását tölti, ezért nem kaphat lehetőséget, a Sampdoria futballistájának ügye pedig – Várhidi Péter szerint – nem szakmai kérdés.

Kisebbfajta hercehurca előzte meg az olaszok elleni kerethirdetést: sokan attól tartottak, hogy a világbajnok vendégjátéka előtti felkészülés során nem a sztárok érkezése szolgáltatja majd a szenzációt, hanem egykét magyar válogatott labdarúgó körül kialakult helyzet. Jó néhány drukker felháborodva figyelte a Huszti Szabolcs eltiltásáról szóló híreket, miszerint a Hannover légiósa hiába játszik kirobbanó formában – például gólt lőtt a Real Madridnak –, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége nem függeszti fel december 31-ig szóló büntetését. Voltak, akik döbbenten olvasták, amint Filkor Attila, az Internazionale tinédzser játékosa lapunkban azt nyilatkozta: nem biztos, hogy hazajön az augusztus 22-i válogatott találkozóra, mondván, ezzel hátráltathatja klubjában a karrierjét. Azt is rengetegen várták, mi lesz a sorsa Koman Vladimirnek, aki még nem döntötte el, hogy a magyar nemzeti együttesben vagy az ukrán válogatottban akar-e játszani. Nos, kedden Várhidi Péter kihirdette az olaszok ellen készülő bő keretét, amelyből kiderül: Filkor Attilára számít a szövetségi kapitány, Huszti Szabolcs és Koman Vladimir neve azonban nem szerepel a listán.

„Huszti Szabolcs kapcsán csak azt tudom mondani, hogy a futballistát az elnökség december 31-ig eltiltotta a válogatott szerepléstől – mondta lapunknak Várhidi Péter. – Koman Vladimirről pedig annyit: ez nem szakmai kérdés, ezért nem is az én hatásköröm alá tartozik. Kisteleki István elnök is szeretne vele konzultálni, hiszen itt már súlyos döntést kell hoznia a labdarúgónak, amely egy életre meghatározza a pályafutását. A kérdés, hogy a magyar vagy az ukrán válogatottban akar-e szerepelni. Próbáltuk felvenni a kapcsolatot a játékossal, de nem sikerült elérni. A válogatottak meghívását, értesítését egyébként a menedzser intézi, s noha én is próbáltam hívni Koman Vladimirt, a mobiltelefonja rendre ki volt kapcsolva. Ami pedig Filkor Attila meghívását illeti, jól ismerem a játékost, ezért kétlem, hogy amit korábban nyilatkozott, azt úgy értette, ahogy az megjelent. A futballista egyébként azért került be a keretbe, mert a posztján az általam legjobb kettőnek tartott játékos egyike.”

Rákérdeztünk Várhidi Péternél, melyik Filkor Attila valós posztja, ugyanis annak ellenére, hogy magyar válogatott, a szurkolók zöme még sosem látta futballozni. Habár a légiós klubcsapatában a középpálya jobb oldalán jut játéklehetőséghez, a kapitány belső középpályásként tartja számon, de mint mondja, a széleken is bevethető.

Noha nagy meglepetést nem találni az olaszok elleni bő keretben, feltűnt egy-két változás a legutóbbi összetartáshoz képest: Végh Zoltán ezúttal kimaradt, míg három, eddig mellőzött labdarúgó meghívást kapott.

„Jelenleg Végh Zoltán a legjobb, legtapasztaltabb magyar kapus, ám ahogy korábban már mondtam: ha Fülöp Márton olyan helyre kerül, ahol rendszeres lehetőséghez jut, kapusposzton is tartom a fiatalítás elvét, és Fülöpnek szavazok bizalmat – folytatta a kapitány. – Balogh János fiatal, tehetséges kapus, Leandro az elmúlt fél évben kiválóan teljesített, a bal oldalon több poszton is bevethető, Feczesin Róbert remek produkcióját pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szerződtette egy feljutásra esélyes másodosztályú olasz klub. De azt ne feledjük: ez egy bő keret, amelyből egy kapus és négy mezőnyjátékos nem lesz ott Olaszország ellen.”

Az olasz sztárok viszont kifutnak a Puskás Ferenc Stadionba. Legyen ez a szenzáció…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik