Elképesztő izgalmak után müncheni öröm

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.09. 00:46
Címkék
Nagyon közel állt a harmadosztályú Wacker Burghausen a bravúrhoz, Schultz Levente együttese tizenegyespárbajt csikart ki a nyáron alaposan bevásárló Bayern München ellen a Német Kupa első fordulójában. Az idegfeszítő végjátékban azonban a kiscsapat játékosai nem tudtak túljárni Oliver Kahn eszén.

Akárhogy is nézzük, az európai futballban az augusztus eddig a veterán kapusoké.

A magyar futballszurkolók ebben a hónapban már három tizenegyespárbajt izgulhattak végig, és mindegyikben rutinos, sokat megélt kapuvédő volt a főszereplő. A sorozat múlt hét csütörtökön kezdődött, amikor a Bp. Honvéd a 36 esztendős Tóth Iván bravúrjaival szenvedte magát túl a moldovai Nistru Otaci együttesén az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában, majd folytatódott a 37. életévét a hó végén betöltő holland Edwin van der Sarral, aki az angol Szuperkupa-mérkőzésen (Community Shield) mindhárom Chelsea-tizenegyest megfogta.

Hétfő este pedig szemtanúi lehettünk a 38 éves, 86-szoros válogatott Oliver Kahn remeklésének, a Bayern München első számú kapusa mérkőzéslabdát fogott meg a harmadosztályú Wacker Burghausen elleni mérkőzés tizenegyespárbajában, majd újabb pontrúgás hárításával továbbjuttatta csapatát a Német Kupa második fordulójába.

Pedig nem sokon múlott, hogy a másik kapuvédő legyen a mérkőzés hőse, az egyébként szintén bajor Burghausen 18 éves kapusa, Manuel Riemann ugyanis egyetlen Miroslav Klose-fejes kivételével mindent megfogott a százhúsz perc során, a ráadásban pedig berúgott egy tizenegyest, és hárította Ernesto Sosa, valamint Martín Demichelis próbálkozását. De a Wacker bravúrjai sem voltak elegendőek a továbbjutáshoz, mert Oliver Kahn a legjobbkor villant, és kiütötte a litván Markus Palionis, valamint Thomas Mayer tizenegyesét is.

A tizenegyesrúgások során sajnos Schultz Levente is hibázott, a hazaiak magyar középpályásának „panenkás” emelése után ugyanis a lécen csattant a labda. Ettől függetlenül nem érheti vád a 30 éves játékost, hiszen aktív volt, jól játszott, a hosszabbítás második félidejében pedig eldönthette volna a továbbjutás sorsát.

„Életem egyik legnagyobb élménye volt a Bayern elleni kupameccs, élveztem minden másodpercét – mondta Schultz Levente. – Nagy kár, hogy nem sikerült a csoda, de úgy gondolom, izgalmas, jó találkozót játszottunk a müncheniekkel, kiszolgáltuk fantasztikus szurkolótáborunkat. Saját teljesítményemmel elégedett vagyok, persze sajnálom, hogy nem sikerült belőnöm a tizenegyest, ami viszont ennél is jobban bánt, az a hosszabbítás hajrájában elhibázott helyzetem, de akkor már az erőm és a koncentrációs képességem sem volt az igazi. Különösen kemény feladat volt az összpontosítás, oda kellett figyelnem minden mozdulatra, hiszen a Bayern nagyon nyomott, és a Zé Roberto, Van Bommel, Ribéry, Schweinsteiger középpályássor játszott velünk szemben. Eléggé el is fáradtam a mérkőzésen, egy-két hétnek még el kell telnie, míg százszázalékos erőállapotba kerülök.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik