A láthatatlan mérkőzés

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.08.07. 23:14
Címkék
Úgy tűnik, egyik magyar televízió sem közvetíti a Debrecen BL-selejtező visszavágóját. Ám mint kiderült, nem a Loki első meccsen elszenvedett 1–0-s veresége miatt nem tűzi képernyőre egyik adó sem az Elfsborg elleni találkozót, pénz nincs a közvetítésre.

Szokatlan történet. Noha az első mérkőzés eredménye nem kedvez a magyar csapatnak, nem a Debrecen nehéz helyzete miatt nem láthatják a borasi visszavágót a drukkerek. Gondolhatnánk ugyanis, hogy azért nem tűzi műsorra egyik magyar televízió sem az Elfsborg–DVSC-TEVA BL-selejtezőt, mert az első öszszecsapáson a Loki hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett, ám nem ez a közvetítés „törlésének” valós oka. Sokkal egyszerűbb ennél. A debreceni meccset sugárzó Duna TV nem tudja kifizetni a Kentaro tulajdonában lévő jogdíjat, pedig, amint azt Riskó Géza sportfőszerkesztőtől megtudtuk: az első összecsapás az utóbbi hónapok legnézettebb műsora volt.

„Nagyon elégedettek voltunk a debreceni meccs nézettségi adataival, és mivel remek a kapcsolatunk a DVSC-vezetőkkel, jeleztük: közvetíteni akarjuk a visszavágót is – tájékoztatta lapunkat

Riskó Géza. – Miután megtudtuk, hogy a Kentaro birtokolja a jogokat, Pellady Péterrel tárgyaltunk, ám nem tudtuk vállalni a feltételeket. Ne szépítsünk: nem volt rá keretünk, hogy kifizessük a kért összeget… Sajnálom, hogy így alakult, hiszen szerintem még van esélye a továbbjutásra a Lokinak, főleg, ha már a meccs elején találna egy gólt. Ahogy az első meccset, valószínűleg a visszavágót is rengetegen nézték volna, de hiába vártuk, hogy egy szponzor segítsen a pénz előteremtésében, eddig nem kaptunk semmiféle felajánlást, pedig még rendkívüli műsorváltozásra is fel voltunk készülve.”

Bár a Duna TV nem tudja kifizetni a közvetítés jogdíját, a Sport TV-nek megvan a lehetősége, hogy műsorra tűzze a svédországi BL-selejtezőt: információink szerint a svédek körülbelül annyi pénzt kérnek a meccsért, mint amennyibe egy magyar bajnoki kerül. Megkérdeztük Horváth Dori Gábort, hogy felvetődött-e a közvetítés lehetősége, amire a Sport TV vezérigazgatója a következőket mondta: „Jelen pillanatban nem foglalkozunk az üggyel.”

Ha Pellady Péter szavaira hagyatkozunk, akkor bizony a focirajongóknak bele kell törődniük abba, hogy az Elfsborg–DVSCTEVA meccset nem közvetíti magyar televízió.

„Felvettük a kapcsolatot a televíziós társaságokkal, de egyik csatorna sem hajlandó pénzt áldozni a debreceniek meccsének közvetítésére…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik