November 7. – Moszkvában

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2007.08.06. 00:04
Címkék

Münchenben elkészítették az Euroliga következő idényének csoportbeosztását. Az idén már nem 18, hanem 24 csapat indulhat, így négy hatos csoportban kezdődnek meg a küzdelmek – az első négy jut tovább a legjobb 16 közé, ahol egyenes kieséses formában folytatódik a harc. A magyarok közül első ránézésre a bajnok soproniak sorsolása tűnik kedvezőbbnek, a véleményt osztja Székely Norbert, a csapat edzője is. „Verhető ellenfelek kerültek a csoportunkba, valós az esélyünk, hogy kedvező pozícióba kerüljünk a rájátszásra, az águnk is könynyebbnek tűnik a másiknál.”

Valóban, a másik ág rázósabbnak látszik. A pécsieknek már a csoportban sem lesz egyszerű dolguk, az alsó kalapokból – hat ilyet alakítottak ki a sorsolás előtt – a lehető legerősebb ellenfelek jutottak nekik.

„Főként az Európa-kupagyőztes Dinamo Moszkvát szerettük volna elkerülni, amely roppant erős, ráadásul november 7-én utazhatunk Moszkvába” – reagált Rátgéber László, aMiZo mestere.

A Pécs tehát az orosz fővárosban még ma is ünnepnek számító napon kezdi meg a szereplését, a soproniak ugyanekkor Franciaországban, a Villeneuve d’Asc együttesénél játszanak. Érdekesség, hogy ha a Pécs továbbjut, az egyenes kieséses szakaszban könnyen összekerülhet a Brnóval, amely

az elmúlt idényben kiejtette a legjobb 16 között, s amelynek egyik legújabb igazolása a Pécsről érkezett Béres Tímea.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik