Gólok nélkül nincs siker

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.04. 11:39
Címkék
Két, egyelőre pont nélkül álló együttes találkozik szombaton Győrben. A kép persze csalóka, hiszen a vendég Tatabányával ellentétben a hazai ETO eddig csupán egy mérkőzést játszott, mert az első fordulóbeli, Nyíregyháza elleni összecsapását elhalasztották. Egervári Sándor, a győri közönség előtt tétmérkőzésen most bemutatkozó szakember optimista – a múlt héten a bajnok Debrecen otthonában elszenvedett 2–0-s vereség után győzelemmel szeretne javítani.

Mennyire lehet szeren csés vagy szerencsétlen szám a Győr számára a tizenhármas? Az előző idényben ugyanis ezt a helyezést érte el a csapat, és most, a forduló rajtja előtt is ott áll. Ha csak a szezon előtti célokat vesszük, ennél azért feljebb kell az útnak vezetnie, nemde?Mennyire lehet szeren csés vagy szerencsétlen szám a Győr számára a tizenhármas? Az előző idényben ugyanis ezt a helyezést érte el a csapat, és most, a forduló rajtja előtt is ott áll. Ha csak a szezon előtti célokat vesszük, ennél azért feljebb kell az útnak vezetnie, nemde?

Futballedző vagyok, nem számmisztikus – szögezte le Egervári Sándor. – Nem hiszem, hogy különösebb jelentőséget kellene tulajdonítani a mostani pozíciónknak, hiszen csupán egy mérkőzésen vagyunk túl – azt is a bajnok Debrecen otthonában játszottuk.

Szombaton pedig a szintén pont nélküli Tatabányával mérkőznek. Az öszszecsapás után az egyik csapat – vagy lehet, mindkettő – elmondhatja magáról, hogy végre pontot vagy pontokat szerzett. Nem lehet, hogy erre a nagy számok törvénye alapján inkább a Tatabányának van esélye? Elvégre mégis kétszer kikapott már…

Ugyan már! Miért éppen a tatabányaiak nyernének? Hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése, saját közönségünk előtt mi vagyunk a találkozó esélyesei. Debrecenben a vereség ellenére – főképp az első félidőben – volt tartása a csapatnak. Ezúttal mindkét játékrészben szeretnénk ráerőltetni akaratunkat ellenfelünkre. Nem lesz könnyű dolgunk, de ha minden labdáért keményen megküzdünk, és helyzeteinket kihasználjuk, csak győztesként hagyhatjuk el a pályát. Biztos siker persze nincs, és éppen ez a kiszámíthatatlanság teszi olyan csodálatossá a játékot.

Elődje, Klement István a támadófutball mellett kardoskodott, a régi Rába ETO-val példálózva. Úgy gondolta ugyanis, hogy a kritikus győri közönséget csak így lehet visszacsalogatni a lelátókra. Most, a hazai bemutatkozása előtt, árulja el, ön is hasonló nézeteket vall?

Mint minden profi együtesnél, nálunk is az eredmények számítanak. Gólok nélkül pedig képtelenség eredményesnek lenni, így nem elhanyagolható szempont a támadójáték minősége és hatékonysága.

Arra törekszünk, hogy a mérkőzéseinkre kilátogató drukkereknek nagyszerű sportélményben legyen részük. Célunk, hogy a közönség és a gárda előbb-utóbb egymásra találjon. De a siker nem egy-egy emberen – például az edzőn – múlik. Én a csapatjáték híve vagyok, az együttműködésben és a közösségben hiszek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a lapátolásból mindenkinek ki kell vennie a részét, hiszen a vezetők, edzők és játékosok is egy csónakban eveznek.

Korábban több helyen is azt lehetett olvasni, hogy Győrben megváltozott a szakmai koncepció, vagyis a fiatalítás után – illetve helyett – elsősorban az eredményesség került előtérbe.

Ez tévesen jelent meg! Szerintem többen félreértelmezték a nyári változásokat. Legtöbb játékosunk huszonhárom év alatti, és biztosan állíthatom, Győrben megbecsüljük saját nevelésű labdarúgóinkat. Nincs szó stratégiai váltásról, inkább arról, hogy stabilabb csapatjáték kialakítására törekedtünk. Nálam egyébként sem a kor számít – aki jobb, az játszik, mint most a Tatabánya ellen is. Tőlem aztán lehet 33, vagy éppen 18 éves is…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik