A Hannover? Királyi volt!

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 08:51
Címkék
Magyar boldogság: Huszti Szabolcs, a Hannover légiósa gólt szerzett, és a mezőny egyik legjobbja volt a harmincszoros spanyol bajnok Real Madrid ellen 3–0-ra megnyert előkészületi meccsen.

Huszti Szabolcs együttese, a német első osztályú Hannover a harmincszoros spanyol bajnok Real Madrid ellen lépett pályára kedd este előkészületi mérkőzésen az AWD Arenában. Az észak-német városban már napok óta mámorító hangulat uralkodott, hiszen nem mindennap adatik meg a hannoveri csapatnak, hogy olyan együttest lásson vendégül, mint a spanyol királyi gárda – a mérkőzés tehát, még ha csak előkészületi is, valóságos ünnepként hatott.

Alig nyolc óra volt hátra a kezdésig, amikor megszólaltattuk a Hannover magyar légiósát, Huszti Szabolcsot. A középpályás elárulta, megtiszteltetés a spanyol gárda ellen játszani, de együttese felkészülési menetrendje jelzi: bárki legyen az ellenfél, a jól bevett szokásokon nem hajlandóak változtatni.

„Csak bajnoki meccsek előtt vonulunk szállodába – mondta Huszti Szabolcs. – Mivel előkészületi találkozóról van szó, a délelőtti átmozgató edzés után mindenki hazamehetett pihenni. Ebédeltem, pihentem és háromnegyed hétre kellett a stadionhoz érnem.”

A madridiak sem siették el a megérkezést, hiszen az ausztriai Irdningben tartott edzőtáborból hiányzó játékosok (Robinho, Júlio Baptista, Fernando Gago és Marcelo) csak délután háromkor csatlakoztak a Németországba átruccanó csapathoz. A spanyol gárda edzője, Bernd Schuster szülőföldjére lépett, és azonnal telekürtölte a világot átigazolási szándékairól. A Milan brazil játékmesteréről, Kakáról kijelentette: „…a Real játékosa lesz, vagy most vagy jövőre.”

Bár a labdarúgót 2011-ig érvényes szerződés köti a BLgyőzteshez, a spanyol Marca című lap információi szerint az újonnan felajánlott 55 millió euró (13.8 milliárd forint), illetve Júlio Baptista és Antonio Cassano esetleges átadása már tárgyalóasztalhoz ültetheti az olaszokat.

Visszatérve a mérkőzésre: amikor Huszti Szabolcs megérkezett, már szép számmal gyülekeztek az AWD Arena környékén a lelkes hazai drukkerek, akik napokkal a kezdő sípszó előtt elkapkodták az összes, mintegy 45 ezer belépőjegyet.

„Úgy szokás, hogy minden évben erős csapat ellen, hazai közönség előtt zárjuk a felkészülésünket – avatott be a részletekbe a játékos. – Tavaly az Aston Villa volt az ellenfelünk, az idén a Real Madrid. A szurkolók nagyon lelkesek, de hogy nem csak a spanyoloknak szól az érdeklődés, jelzi: a Hamburg elleni első bajnokinkat is telt ház előtt játsszuk majd.”

A keddi „nagy meccsre” negyven újságíró kért akkreditációt, Huszti Szabolcs telefonja is gyakrabban csörgött. A lapok munkatársai arról faggatták, mi a helyzet a sérülésével, játszhat-e.

„Tényleg nem volt komoly bajom – szögezte le újból a légiós, alaptalannak minősítve a szárkapocscsont-zúzódásának súlyosságáról szóló vészjósló híreszteléseket. – Az előkészületi meccseken játszhatok, úgyhogy nem lehet akadálya annak, hogy a bajnokságban is erősíthessem a Hannovert.”

Nos, úgy tűnik, Huszti Szabolcs valóban erőssége csapatának. Góljával is bizonyította a kétkedőknek, hogy helye megkérdőjelezhetetlen a hannoveri gárdában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik