Katasztrófális kezdés

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.07.29. 23:36
Címkék
Beragadt a rajtnál a DVTK. A miskolciak két vereséggel kezdték a szezont, de míg a bajnok DVSC-TEVA elleni idénynyitón (1–2) biztató jeleket lehetett felfedezni a csapat játékában, az újonc Siófok elleni meccsen (0–3) pocsékul futballoztak. Pajkos János vezetőedzőnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a hét végén Zalaegerszegre utaznak, utána pedig az MTK-t fogadják, a beígért afrikai légiósok pedig csak vasárnap landolnak Magyarországon.

A Debrecen ellen muta tott teljesítményhez képest nagyon gyengén futballozott a Diósgyőr a Siófok elleni bajnokin. Mi történt egy hét alatt a csapattal?

Sajnos ismét „gólképes” volt a védelmünk – kezdte szomorúan Pajkos János. – Gyermeteg hibákat követtünk el hátul, nem is értem, hogyan fordulhat ez elő ilyen rutinos futballistákkal. Mintha féltek volna a siófoki csatártól, Fülöp Zoltántól, messze védekeztünk tőle, nem támadtuk meg, hiányzott a határozottság a védőmunkánkból.

A Tatabányáról nyáron igazolt Vámosi Csaba különösen bizonytalan volt, a Loki elleni meccshez hasonlóan ezúttal is benne volt nem is egy gólban. Ha jól láttam, amikor lecserélte, a védő nem is ment oda a kispadhoz, hanem feldúltan egyenesen az öltözőbe baktatott.

Jól látta, de nincs ebben semmi érdekes, semmi különös, Csaba nem azért nem jött oda, mert haragudott rám vagy a csapatra. A szurkolók közül azonban többen megtalálták a mérkőzés során, és ezt látva jeleztem is neki, egyből sétáljon le, ne keltsünk felesleges indulatokat.

Az viszont tény, ráférne a frissítés a védelemre. A Hévízről igazolt középső védő, Kállai Norbert megoldást jelenthet a problémákra?

Nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen orrsövényműtéte után ő még nincs százszázalékos erőállapotban. A ligacsapat egyik felkészülési mérkőzésén már a második félidő közepén jelezte, hogy hozzam le őt, mert nem fogja végig bírni a találkozót. A szombati meccsen ráadásul Katona Attila is megsérült, úgyhogy nincs sok lehetőség a variálásra. Ettől függetlenül egyértelmű, valamit változtatnunk kell, ez a helyzet így nem tartható.

Kicsit tekintsünk előre, legalább is ami a pályát illeti: feltűnően passzív volt a DVTK támadójátéka.

Igaza van, valóban harmatos támadójátékot produkáltunk. Az az igazság, hogy a fiatal játékosaim még nem tudják elviselni a bajnoki mérkőzések tétjét. Hiába mutatnak remek dolgokat az edzéseken, éles helyzetben nem megy nekik. A rutin megszerzéséhez lenne nagy szükség a tapasztaltabb futballisták segítségére, de így, hogy nekik sem megy a játék, túl nagy a nyomás az ifjoncokon. Hogyan tovább, DVTK?

Pánikra nincs ok, de először mindenkinek a saját fejében kell rendet tennie. Mivel sportemberekről van szó, bízom benne, hogy minden labdarúgóm túl tudja tenni magát ezen a csapnivaló teljesítményen, és a következő fordulókban megmutatjuk, nem ez az igazi arca a Diósgyőrnek. A hétfői napot még a Siófok elleni meccs elemzésének és lezárásának szentelem, alaposan meg kell beszélnünk a hibákat, őszinte párbeszédre lesz szükség. Keddtől pedig elkezdhetünk készülni a pénteki, Zalaegerszeg elleni bajnokira.

Két mérkőzés, két vereség. A tulajdonosok nyilván nem boldogok ilyen rajt után. Mik voltak az elvárások a bajnokság előtt?

Mivel az afrikai légiósokat még várjuk, azaz a keret nem alakult ki, konkrét célról nem volt szó, az viszont természetes, hogy a vezetőség nem örül a jelenlegi helyzetnek. Ha én lennék a tulajdonos, az ilyen meccsek után biztosan rákérdeznék, mi lehet az oka a gyatra játéknak. Minden bizonynyal meg is fogják kérdezni tőlem, úgyhogy nemcsak a futballistákkal, hanem a vezetőséggel is lesz egy őszinte beszélgetésem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik