A világbajnokság után jöhet az NB I

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.07.26. 00:08
Címkék
Újabb légióssal erősödött az Újpest: Densill Theobald, a 48-szoros trinidadi válogatott hároméves szerződést kötött a lila-fehérekkel. A középpályás az egyetlen olyan futballista a magyar élvonalban, aki szerepelt a 2006-os németországi világbajnokságon.

Noha a nyitó fordulóban nem elsősorban a nyáron szerződtetett labdarúgók játékának köszönhetően pörgött föl az Újpest a második félidőben, és fordította meg az eredményt a Siófok ellen, a bajnokság során főszerep juthat az új igazolásoknak. A lila-fehérek ezúttal nem vásároltak zsákbamacskát: a vezetőség kizárólag olyan labdarúgókkal egyezett meg, akik Magyarországon vagy külföldön már bizonyítottak, és valóban erősítést jelentenek a csapatnak. Ilyen például az Újpesthez kedden aláíró játékos, a trinidadi Densill Theobald: a középpályás amellett, hogy korábban szerepelt Kanadában, majd a skót Falkirk együttesében, legutóbb pedig hazája bajnokságában profiskodott, ott volt tavaly a németországi világbajnokságon, s Trinidad és Tobago összes csoportmérkőzésén pályára lépett. És bár a karibi ország válogatottja csak egy pontot szerzett a vb-n, Densill Theobald élete legnagyobb élményeként emlékszik vissza a tornára.

„Minden labdarúgónak az a vágya, hogy hazája válogatottjában szerepeljen, a világbajnokságon részt venni pedig maga a beteljesült álom – emlékezett vissza a 2006-os viadalra Densill Theobald. – Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen fiatal korom ellenére már stabil tagja és csapatkapitánya vagyok a trinidadi együttesnek, s mind a korábbi kapitánnyal, Leo Beenhakkerrel, mind pedig utódjával, Wim Rijsbergennel remek a viszonyom. A jelenlegi szövetségi kapitánnyal egyeztettem is, mielőtt megállapodtam az Újpesttel. Azt mondta a szakvezető, hogy nagyszerű lehetőség ez számomra, de ne bízzam el magam, maradjak két lábbal a földön...”

Mielőtt a trinidadi válogatott labdarúgó Budapestre érkezett, hogy próbajátékon vegyen részt az Újpestben, nem sokat tudott Magyarországról, és a magyar labdarúgás helyzetével sem volt tisztában. Ám miután kiderült, hogy szerződteti a lila-fehér egyesület, elkezdett tájékozódni.

„Azt nem tudtam, hogy én vagyok az egyetlen olyan futballista a magyar bajnokságban, aki szerepet kapott a 2006-os világbajnokságon – folytatta a légiós. – Arról viszont már értesültem, hogy az Újpest jelentős erősítésbe kezdett, és nagy célokért küzd. Jó néhány edzésen részt vettem már, és elmondhatom: nagyszerű labdarúgók alkotják a keretet. Noha még van néhány elintéznivalóm – például lakást keresni –, remélem, hamarosan bemutatkozhatok a csapatban. Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy nagyszerű időszak áll előttem: Budapest fantasztikus, igazi világváros, az emberek barátságosak, a csapat jó, és a társak is kedvesek. Tehát minden adva van ahhoz, hogy sikeres legyek Magyarországon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik