Győzni jönnek a Ringre

BÁLINT ANDRÁSBÁLINT ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.07.24. 23:35
Címkék
A jövő heti Formula–1-es Magyar Nagydíjra a mindkét pontversenyt vezető McLaren-Mercedes, de a nagy rivális Ferrari is győzni jön aHungaroringre. Ha egyik él versenyzőt sem sújtja technikai gond, akkor az elmúlt évek legnagyobb csatáját láthatjuk a mogyoródi dombok között.

A vasárnapi Európai Nagydíjon két nagy esélyes is „nullázott”. Az éllovas brit Lewis Hamilton a szombati balesete miatt csak a 10. helyről indulhatott, majd a versenyen elkövetett taktikai hibái miatt a 9. lett, az idén először lemaradva a dobogóról és a pontszerzésről. Kimi Räikkönent a nála már megszokott technikai gond akadályozta meg a jó eredmény elérésében a Nürburgringen, de a Ferrarifőnök Jean Todt szerint a finnt még nem kell kihúzni az esélyesek listájáról.

„Hét verseny maradt az idei sorozatból, a helyzet gyorsan változhat. Láthatták, mit jelent, ha Hamilton nem szerez pontot – mondta a francia szakember,majd így folytatta: – Räikkönen tizennyolc ponttal marad el az éllovastól, de még mindig van esélye. Megvan az a tudásunk, amely révén megnyerhetjük a következő futamokat, így ha jó munkát végzünk, még nem reménytelen a helyzete.”

Jean Todt ismét elmondta: a következő hetekben elsősorban az autó megbízhatóságán kell javítani, miután a finn klasszis az idén már másodszor esett ki műszaki probléma miatt. A Ferrari egyik legfontosabb vezetője hivatkozhatna akár a balszerencsére is, de őszinte volt: a nürburgringi hidraulikai meghibásodás elsősorban a csapat számlájára írható.

„Már a magny-cours-i futam szabadedzései óta fennáll ez a hiba, most már mindenképpen ki kell javítanunk” – jegyeztemeg Todt.

Lewis Hamiltonnak ebben az évben még nem voltak műszaki gondjai, de a hét végén így is számtalan dolog hátráltatta. A szombati hatalmas balesete után ugyan vasárnapra rajtengedélyt kapott, de a nagydíj elején akkora hátrányba került, hogy később szinte reménytelenül harcolt a pontszerzésért. Végül a kilencedik helyen végzett, így az előnye két pontra csökkent kétszeres világbajnok csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

„Hosszú az út, még hét futam vár ránk – mondta a McLarenMercedes újonca. – Optimistán készülök a következő versenyre, hiszen még mindig vezetem a világbajnokságot, ami csodálatos érzés egy ilyen rosszul sikerült hétvége után.”

A wokingiak spanyol klasszisa, Fernando Alonso úgy véli, annyira kiélezett a jelenlegi helyzet, hogy nagy bátorság kell a végső győztes megtippeléséhez.

„Most senkire sem fogadnék. Bárki nyerhet, megjósolhatatlan, milyen eredményekkel zárulnak a következő futamok” – mondta a kétszeres világbajnok, aki vasárnap ünnepli 26. születésnapját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik