Amerika kedvence

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.07.15. 02:35
Címkék
Hatszáz újságíró várta az LA Galaxy stadionjában, és a hírek szerint már több mint kétszázötvenezer Beckham feliratú mezt vásároltak meg a szurkolók. David Beckhamet hivatalosan is bemutatták Los Angelesben, ahol – sőt talán egész Amerikában – immár az angol válogatott futballista az első számú médiasztár.

Talán még Monica Lewinsky is rácsodálkozott, micsoda hisztéria közepette mutatta be David Beckhamet a Los Angeles Galaxy vezérkara. Az amerikaiak szerint ugyanis még arra a sajtótájékoztatóra sem zsúfolódott be ennyi televíziós riporter, újságíró és fotós, amelyen az Egyesült Államok akkori elnöke, Bill Clinton beszélt a beosztottjával folytatott állítólagos viszonyáról.

A számadatok árulkodóak: Monica Lewinsky hiába kürtölte világgá, hogy szexuális kapcsolat fűzte az amerikai államfőhöz, a számonkérés napján „csak” ötszáz sajtós jelent meg a médiaszeánszon, míg péntek reggel – a lelátókon helyet foglaló ötezres szurkolósereg mellett – több mint hatszáz akkreditált újságíró és fotóriporter várta a Real Madridtól szerződtetett labdarúgót a Home Depot Centerben felépített pódium előtt. David Beckham pedig – stílszerűen – úgy mutatkozott be a drukkereknek (valamint Amerikának...), mint egy újonnan beiktatott elnök: acélpáncéllal burkolt, golyóálló autóval érkezett, elegáns öltönyt viselt, és megfontoltan, vérbeli profihoz illően nyilatkozott. A kötelező sablonszöveg után azonban még nem húzódhatott vissza Beverly Hills-i luxusvillájába, hanem majd két órán keresztül válaszolgatott a különböző országok televízióit tudósító riporterek kérdéseire. Nos, a rögtönzött interjúkból sok minden kiderült: a Beckham családért rajongók legnagyobb örömére például megtudtuk, hogy idővel bővülhet a família, Victoria és David ugyanis a három fiú után szeretne még egy kislányt is...

„Gyermekeim keresztnevét úgy választottuk, hogy kötődjön ahhoz a helyhez, ahol fogantak – mondta az angol világsztár. – Mindig arról álmodtam, hogy nagycsaládos ember leszek, így elképzelhető, hogy idővel újabb gyereket vállalunk, hiszen szeretnénk egy kislányt is. A nevét azonban egyelőre nem tudjuk...”

Ha az angol válogatott futballista szavaira hagyatkozunk, akkor valószínű, hogy Los Angeleshez kapcsolódik majd az új jövevény keresztneve, ugyanis David Beckham kijelentette: biztos, hogy kitölti a szerződésében rögzített öt évet, s ha úgy alakul, akár hosszabb időre is elkötelezi magát a Galaxyhoz – és mindezt nem a dollármilliókért teszi. A játékos arról is beszélt, hogy számára immár nem fontos a pénz, családja és a kihívás motiválta az új élet melletti döntésében.

„Szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, és ebből meg is tudok élni – nyilatkozta a klasszis. – Tulajdonképpen egyedül a labdarúgáshoz értek. Pályafutásom során mindig kerestem a kihívásokat, de ez a lehetőség mindennél nagyobb próbatétel. Érzem a rám nehezedő felelősség súlyát, hiszen azt várják tőlem az amerikaiak, hogy népszerűsítsem a sportágat az Egyesült Államokban. A labdarúgás az életem, de első a családom, amelyre ugyancsak rendkívüli megpróbáltatás vár, hiszen egy ismeretlen világban kell helytállnunk.”

Hogy a szakmáról is essen szó: az biztos, hogy David Beckham régi-új poszton futballozik majd a Galaxyban. Frank Yallop vezetőedző a középpálya közepén számít rá, amolyan irányító szerepkörben, mint amit korábban már a Real Madridban is betöltött. Az sem lesz meglepő a harminckét éves világsztár számára, hogy az utcán még több Beckham-dresszes fiatallal futhat majd össze: bár a spanyol fővárosban eltöltött négy év alatt is az angol középpályás nevével ellátott mezek fogytak a legjobban, Los Angelesben néhány nap alatt több mint 250 ezer huszonhármas számú Galaxy-szerelés talált gazdára...

Monica Lewinskyra már senki sem emlékszik Amerikában. Immár David Beckham a legnagyobb médiasztár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik