Kapus és középpályás érkezett az UEFA-kupa győzteséhez

Vágólapra másolva!
2007.07.09. 21:53
A következő szezonban Morgan de Sanctis és Tom de Mul is a Sevilla játékosa lesz. Az olasz válogatott kapus az Udinesét, míg a belga utánpótlás-válogatott középpályás az Ajax Amsterdamot hagyta ott az UEFA-kupa-győztes kedvéért.
Tom de Mul öt évre írt alá
Tom de Mul öt évre írt alá
Tom de Mul öt évre írt alá
Tom de Mul öt évre írt alá

Két új játékossal erősítette meg keretét az előző két UEFA-kupa-kiírás győztese, a Sevilla labdarúgócsapata: a következő szezonban Morgan de Sanctis kapus és Tom de Mul is Andalúziában futballozik.

Az olasz kapus egy FIFA-szabályt használt ki az átigazolásához: ha egy játékos három évet eltölt klubjánál – 28 éves kor felett: kettőt – akkor felbonthatja szerződését, de kompenzációt kell fizetnie volt egyesületének. De Sanctist 2010-ig kötötte szerződés Udinébe, és a szabály szerint a következő három évben nem is igazolhat olasz klubhoz.

A 30 éves kapus 1999-ben került az Udinese együtteséhez a Juventustól, és 194 bajnokit teljesített az olasz gárdában. Kétszer a válogatottban is számításba vették.

De Sanctis mellett érkezett Tom de Mul is, aki öt évre kötelezte el magát a Ramon Sanchez Pizjuan-stadionba.

A belga U21-es válogatott tagja 2006 nyarán tért vissza a Vitesse-től az Ajax Amsterdamba, és a tavasszal befejeződött szezonban alapember volt, 28 meccsen négy gólt szerzett.

A Sevillával kapcsolatos hír, hogy Frederic Kanouté, a csapat gólvágója a fizetésemeléshez köti maradását.
„Le kell ülnöm tárgyalni a klubvezetőkkel. Jól érzem magam Sevillában, de anyagilag is becsüljenek meg jobban” – nyilatkozott a mali támadó az El Pais című lapban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik