A zalaegerszegiek megverték a Lokit

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.06.28. 00:25
Címkék
Élvonalbeli rangadó helyszíne volt szerdán a büki futballpálya: az előző bajnokság harmadik helyezettje, a Zalaegerszeg csapata a bajnoki címvédő DVSC-TEVA ellen játszott. A ZTE-ben jó néhány próbajátékos jutott szerephez, és a DVSC-ben is ott voltak az újonnan szerződtetettek.

Szerda délután a tavaly még a spanyol élvonalbeli Getafét is vendégül látó büki sporttelep egyik öltőzője a bibliai Bábelt, a másik az űr csendjért idézte – háromnegyed órával a ZTE és a DVSC-TEVA gyakorlómeccse előtt.

A hétfő óta a vasi üdülővárosban edzőtáborozó bajnoki bronzérmes ZTE részére fenntartott helyiségben kisebbfajta káosz uralkodott (a fővárosi dugóban ragadó Lokié ellenben üresen árválkodott), ami az irdatlan létszámban Egerszegre érkező próbajátékosoknak volt betudható. A „szerencsevadászok” egykedvűen bámultak az eső áztatta pálya irányába, majd bocsánatkérően tárták szét karjukat a feléjük intézett kérdések hallatán. A kék egyenmezben feszítő futballisták azzal alighanem tisztában voltak, hogy melyik klub is teszteli őket, de a padon mellettük ülő csapattárs kilétét feszegető kérdésre már az említett sajnálkozó kézmozdulat volt a válasz.

A jelenség persze a legkevésbé sem előzmény nélküli: a szerb-német kettős állampolgárságú Szlavko Petrovics vezetőedzői kinevezése óta a ZTEtől távozott vagy jó eséllyel távozik: Martin Lipcák, Csóka Zsolt, Nagy Lajos, Ludánszki István, Varga Zoltán, Rajko Lekics, Ivica Franciskovic, Darko Ljubojevics, és követheti őket a menedzsmenttel megegyezni képtelen Józsi György. Kocsárdi Gergely helyzete anynyiban tér el, hogy a volt csapatkapitány részlegesen kerül ki a klub kötelékéből – a nyártól egy osztrák alsóbb osztályú csapatban futballozik, viszont a ZTE-nél kap civil állást, konkrétabban az egylet marketingosztályán. Megint más kategóriát képvisel Kádár Tamás, a 17 éves védőt az olasz Reggina tesztelte júniusban – a jelek szerint nem hiába.

„Az olaszok elégedettek voltak a teljesítményemmel, és úgy tudom, hamarosan ajánlatot tesznek – számolt be tömören a próbajáték eredményességéről Kádár Tamás. – Biztosat egyelőre nem mondhatok, hiszen először a két klubnak kell megegyeznie. Nem tudom, mit hoz a jövő, de bízom benne, hogy a lehető legszerencsésebben alakul a pályafutásom, már csak azért is, mert újabb nagy lehetőség előtt állok: a jövő héten a Tottenham Hotspur edzéseit fogom látogatni.”

A távozó emberhad pótlásaként eddig mindössze a francia Mamadou Diawarát igazolta le négy évre a zalai egylet, amelyben a tíz napja vizslatott és szerződésajánlatot kapó horvát Lovre Vulin és a szlovákiai Peter Polgar után a brazil Rafael Dodaly, valamint a gaboni (a télen egyébként a DVSC-nél próbálkozó) Roguly Melyé is megmutathatta magát, sőt egy szemfüles labdaszerzés végén gólt szerzett.

A tíznapos ausztriai edzőtáborozásra tartó DVSC-TEVA-nál a legkevésbé sem az új arcok szolgáltatták az újdonságot, bár a DVTK-tól öt évre szerződtett kapus, Verpecz István speciel ebbe a körbe tartozik.

„Valamelyest más munkát végzünk majd Ausztriában a balmazújvárosihoz képest – mondta a találkozó előtt Miroslav Beránek, a Loki vezetőedzője. – Azonos szintre kell hoznunk a keret tagjait, ez talán a legfontosabb feladatunk.”

A Burgenlandba utazó keret tagja a csapatkapitány Sándor Tamás is, aki a gerinckezeléseket követően hétfőn elkezdte a futóedzéseket, a találkozó előtt a combfeszítőizmával bajlódó Dzsudzsák Balázzsal közösen rótták a köröket.

Ami az arany-, illetve a bronzérmes csapat partiját illeti: a ZTE a pályán lévők összeszokatlansága ellenére is határozottabb futballt mutatott be, megkockáztatható, a nem éppen barátságos jellegű mérkőzés (Dragan Vukmir és Balázs Zsolt is sárga lapot kapott), bizonyos periódusaiban a „házigazda” játékosok labda nélkül is többet futottak, mint a címvédő némiképp fásult futballistái. Ergo: ha az öltözői viszonyok olykor káoszt is sugallnak, a pályán attól még lehet rend.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik