A csatár még tart a lilák drukkereitől

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.06.24. 00:30
Címkék
Újpesten nagy várakozással tekintenek a két, újonnan szerződtetett afrikai légiós játéka elé. A Diósgyőrtől megszerzett Foxi Kethevoama és Sadjo Haman közül előbbi már letette névjegyét a Megyeri úton, a DVTK futballistájaként decemberben gólt lőtt és két gólpasszt adott a lila-fehérek elleni bajnokin.

Emlékszik még új csa pata, az Újpest ellen három nullára megnyert bajnokira?Emlékszik még új csa pata, az Újpest ellen három nullára megnyert bajnokira?

Hogyne emlékeznék, remekül sikerült találkozó volt – kezdte Foxi Kethevoama. – Jól ment a játék, gólt lőttem, és a társakat is sikerült helyzetbe hoznom, két gólpasszt adtam azon a meccsen.

A Megyeri úton mutatott teljesítménye valószínűleg nagyban közrejátszott új szerződésében. Mikor keresték meg Újpestről?

Ahogy a szezon befejeződött, a diósgyőri klubvezetőn, Sallói Istvánon keresztül érdeklődtek irántam, és szerződést ajánlottak. Három napig gondolkodtam, majd döntöttem, Budapestre költözöm.

Jól láttam, hogy a tavasszal nem ment önnek úgy a játék, mint az ősszel?

Igen, igaza van, én is éreztem. Nem tudtam úgy koncentrálni a mérkőzéseken, mint az őszi idényben.

Talán volt valami gond Diósgyőrben?

Nem, az égvilágon semmi. Beilleszkedtem, jó csapatot alkottunk. Igazából nem tudok rá pontos magyarázatot, miért nem ment úgy az összpontosítás, mint korábban.

Milyen érzésekkel köszönt el?

Szépek az emlékeim. A klub és a szurkolók is sokat jelentettek nekem, sokat fejlődtem, és rengeteg tapasztalatot szereztem a DVTK-nál.

És milyen lesz lila-fehér mezben a Diósgyőr ellen futballozni?

Ebből nem csinálok érzelmi kérdést, hiszen profi labdarúgó vagyok. Biztosan nem lesz könnyű helyzet, de mivel nekem a futball a munkám, most már az Újpest sikeréért kell küzdenem.

Nem lesz gond a kommunikációval új csapatánál?

Mivel a vezetőedző, Urbányi István beszél franciául, nincs miért aggódnom.

Gondolom, örül neki, hogy Sadjo Haman is a Megyeri útra szerződött. Úgy hallottam, fél év alatt nagyon jó barátok lettek a kameruni középpályással.

Jó cimborák vagyunk, most is együtt múlatjuk az időt. A Balatonnál pihenéssel töltjük az utolsó szabad napjainkat, hiszen hétfőn elkezdjük a felkészülést az Újpesttel.

Sajnálatos, hogy ezzel egyáltalán foglalkoznunk kell, de bizonyára tudja, hogy elég kemény szurkolótábora van az Újpestnek, amely a DVSC-TEVA elleni bajnokin például huhogással fogadta az ellenfél színes bőrű játékosait. Az ominózus Újpest–DVTK meccsen ön is tapasztalta ezt?

A játék hevében nem vettem észre, a csapattársaim viszont említették a találkozó után.

Nem zavarja, hogy új csapata szurkolóinak egy része enyhén szólva nem szalonképes?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem zavar. Azért kicsit tartok még a drukkerektől. De a pályán mutatott teljesítményemmel szeretnék bizonyítani a szurkolótáborunknak. A célom, hogy bajnoki címet és kupagyőzelmet szerezzek az Újpesttel!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik