Még erősödniük kell

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.06.18. 23:09
Címkék
Az ászok hiányoztak a bajnok DVSC-TEVA évadnyitó edzéséről. A sérülések miatt és külön edzői engedéllyel pihenő játékosok egyelőre aligha találkoznak sok új arccal: csupán az eddig a Tatabányát erősítő kameruni Dorge Rostand Kouemaha készül a Lokival.

Két perc alatt felfordulást okozott az Oláh Gábor utcai Loki-klubirodában az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) hivatalos honlapjára hétfő délelőtt feltett hír . A dokumentum végéhez csatolt, a Bajnokok Ligája idei kiírásában részt vevő csapatok listáján a DVSC-TEVA neve mellett a „Q1” jelzés szerepelt, ami azt sugallta: a magyar bajnoknak már a BL első selejtezőfordulójában jelenése lesz.

A „módosítás” az edzéseket hétfőn elkezdő aranyérmes felkészülése szempontjából sem volt mindegy, elvégre órákon belül vészforgatókönyvet kellett volna kidolgoznia a történetről mit sem sejtő, a kerettel délelőtt hatnapos balmazújvárosi edzőtáborba vonuló szakmai stábnak.

Rövidre zárva a kellemetlen közjátékot: az UEFA illetékeseitől kapott válasz nyugtatóval ért fel, azaz a június 4-én a MLSZ-hez elfaxolt, fejléces, hivatalos UEFAdokumentum szerinti besorolás a mérvadó, ergo a Loki a második selejtezőkörben csatlakozik az elitligához.

A legfőbb kérdés mindamellett éppen az: meddig marad versenyben, egyáltalán, szerepet kap-e az európai színpadon az utóbbi két évben Janus-arcú csapat, amely 2005-ben 8–0-s összesítéssel taszította anyagi és morális válságba a horvát Hajduk Splitet, tavaly viszont 5–2-vel búcsúzott a sehol sem jegyzett macedón Rabotnicskivel szemben. Ha holnap kellene pályára lépnie a címvédőnek, akkor a szóba jövő legszerényebb képességű rivális ellen sem rendezne a két évvel ezelőtti dalmáciaihoz hasonlatos gólparádét a DVSC, ugyanis a Loki létszámhiányosan, tartalékosan vágott neki az új szezon felvezetésének.

Dzsudzsák Balázs, Demjén Gábor és Aco Sztojkov plusz egy hét pihenőt kapott Miroslav Beránek vezetőedzőtől, Sándor Tamás edzés helyett különféle kúráknak veti alá magát (már ha éppen felkelhet az ágyból a gerinckezelések közepette), Thierry Issiémou kedden tér vissza a gaboni nemzeti együttestől, Dragan Vukmirnak, Zsolnai Róbertnek és Ibrahim Sidibének pedig Dankó Mihály rehabilitációs edzővel volt teendője.

A bokaműtéten áteső szenegáli csatárt, Ibrahim Sidibét francia első- és második ligás klubok vinnék – az idény végén elküldött brazil Marco Túliót ellenben – elvileg – már szerződtette is egy alsóbb osztályú svájci klub. Túlio mellett a kölcsönadásra szánt Jimmy Tchana is megjelent a napindító orvosi vizsgálaton, hogy elköszönjön – a francia-kameruni támadó a Vasashoz kerülhet (a játékos egyetlen bajnoki gólját éppen az angyalföldiek ellen jegyezte).

A Lokihoz próbajátékra érkező diósgyőri duó tagjai, a kapus Verpecz István, valamint a támadó Faggyas Milán mellett az első Loki-edzését és az első orvosi vizsgálatot egyaránt hétfőn letudó, csütörtökön vélhetően a debreceni szerződésajánlatot aláíró Dorge Rostand Kouemaha is bólogatott.

„A két klub már megegyezett a vételárban, én viszont csak szerdán, a menedzserem társaságában ülök le tárgyalni Szima Gáborral, a DVSC elnökével – mondta az előző idényben Tatabányán futballozó kameruni támadó. – Több csapat érdeklődéséről is tudok, de az én első számú jelöltem a magyar bajnokcsapat: indulhat a Bajnokok Ligájában, ami szerintem minden Európában futballista álma – így az enyém is. Szeretnék ebben a csapatban játszani, s ha sikerül megegyeznünk a vezetőkkel, boldogan igazolok a DVSC-be.”

Kérdés: mennyiért vásárolja ki a csatárt tatabányai szerződéséből a Loki?

Nos, tudni érdemes, hogy a DVSC eddigi legdrágább igazolása a Partizan Beogradtól megvett Bojan Brnovics volt. A montenegrói futballistáért majd 150 ezer eurót (37.5 millió forint) utalt át a DVSC a szerb egylet bankszámlájára.

Nos, ez a summa az NB I-es szereplést most még borúsan látó tatabányaiakat is kihúzná a slamasztikából.

Hogy vele, valamint a hiányzókkal együtt sínen lesz-e az idén a Loki?

Néhány játékos pikírt véleménye szerint már most ott van – fájdalom, a futballisták az edzőpálya alapvonalán túl a ránézésre tökéletes gyepszőnyegből alig észrevehetően kikandikáló vasdarabokra utaltak…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik