Hálapénzt vagy életet!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.06.15. 23:46
Címkék
Élet-halál harc. Mind a bajnoki címért, mind a bentmaradásért óriási csata várható a Primera División utolsó fordulójában: a címvédő, jelenleg második Barcelona állítólag pénzt ad az éllovas Real Madrid ellenfelének, ha az pontot rabol a fővárosból, de a prémium mellett Ronaldinho is ösztönzi a Mallorca futballistáit.

Az ember nem tudja, hogy a tabella első három helyezett csapatának drámáját figyelje-e a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, vagy a kiesés ellen küzdő együttesek óriási csatáján izguljon. A Primera División záró napján a bajnoki címért és a bentmaradásért is hatalmas lesz a harc: lehetne számolgatni, találgatni, hogy ha az éllovas Real Madrid, mondjuk, kikap a Mallorcától, és a Barcelona sem győz, akkor még a nevető harmadik, a Sevilla is bajnok lehet; vagy rámutatni, hogy ha az eredmények úgy alakulnak, még a jelenleg a 16. helyen álló Betis is elbúcsúzhat az élvonaltól.

Ami biztos: az aranyérem sorsa a fővárosi Real-futballisták kezében van, hiszen ha a blancók megverik a Bernabéuban a Mallorcát, hiába csinál gólfesztivált a Barca a sereghajtó Gimnástic otthonában, lecsúszik a címvédésről. Jól tudják ezt a katalánok is, akik minden lehetséges ezközzel azon vannak, hogy megakadályozzák a madridi sikert: a Barcelona állítólag a spanyol labdarúgás történtének legnagyobb prémiumát, kétmillió eurót (félmilliárd forintot!) ajánlott fel a Mallorca labdarúgóinak, ha pontot szereznek Madridban, és Ronaldinho sem tétlenkedett, beszélt barátjával, a baleári együttes gólvágójával, Maxi Lópezzel.

„Maxi szerzett már jó néhány fontos gólt a pályafutása során, s remélem, a Bernabéuban is eredményes lesz, és bár általában a futball nem beszédtéma közöttünk, ha a Mallorca pontot rabolna Madridból, nem győznék neki köszönetet mondani…” – mondta Ronaldinho,

aki ennél bővebben nem nyilatkozott a magánbeszélgetés témájáról, de gondolhatjuk, ezúttal a vasárnapi összecsapás került előtérbe.

Bár konkrétumokat nem tudni, valóban felajánlhatott pénzt a Barca a Mallorcának, ugyanis Sergio Ballestreos, a piros-feketék hátvédje felháborodva cáfolta a felröppent pletykát: „Nincs szükségünk

pluszpénzre, nem fogadunk el senkitől sem prémiumot. Persze más lenne a helyzet, ha a saját klubunk dobott volna fel egy összeget a sikerünk esetén…

A Real Madridnál mindenesetre nem foglalkoznak a külső körülményekkel, csak a vasárnapi összecsapásra koncentrálnak.

És hogy miből vagy kiből merítenek erőt a Real-játékosok a mindent eldöntő bajnokira?

Nos, sokak szerint a válasz egyértelmű: elég csak ránézni a csapatkapitányra, Raúlra, aki olyan elszántsággal készül az utolsó fordulóra, mint az első madridi mérkőzésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik