Moszkva lehet a végállomás

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.06.07. 22:50
Címkék
Dudás Ádám egyhetes próbajátékra utazott vasárnap Moszkvába. A korábban az Arsenal által is tesztelt győri középpályás a Szpartak felnőttcsapatával gyakorol. Sorsa a következő napokban dőlhet el.

Vasárnaptól vasárnapig készül az orosz élvonalban szereplő, az előző idényben Bajnokok Ligája-résztvevő Szpartak Moszkvával Dudás Ádám. A Győr középpályása angol kluboknál is próbálkozott korábban (az Arsenal, a Tottenham és a Liverpool is érdeklődött iránta), de a tehetséges futballistának a jelentős múltú és jelenű Szpartak is remek lehetőséget nyújtana a fejlődésre. Dudás Ádám hazaérkezéséig nem kíván nyilatkozni jövőjével kapcsolatban, de az ügyeivel foglalkozó egyik menedzser, Hrutka János elmondta: folyamatosan kapcsolatban van a moszkvai klub vezetőivel, akik azonnal tájékoztatják, ha lépéseket kívánnak tenni Dudás Ádám szerződtetése érdekében. Természetesen nincs garancia a megállapodásra, ám a futballista így is jól érzi magát Moszkvában. Egyetlen problémája, hogy kissé fájlalja a térdét, ez azonban nem befolyásolja edzésmunkáját.

Dudás Ádám a felnőttkerettel gyakorol, amit – meglehetősen furcsa módon – nem szívesen erősítettek meg a klub kommunikációs osztályán, mondván, amíg nincs döntés a játékos ügyében, nem kívánnak nyilatkozni. Ehhez tartja magát az érintett is: Dudás Ádám korábban úgy fogalmazott, visszaérkezése előtt nem szeretne nyilatkozni. A 18 esztendős utánpótlásválogatott labdarúgó napi két foglalkozáson vesz részt a Moszkvától mintegy harminc kilométerre lévő, minden igényt kielégítő modern edzőbázison. A klubnak ugyanezen a területen apartmanjai is vannak, ezek egyikében lakik a hét végéig a magyar játékos. A Szpartak Moszkva a jelenleg is zajló (tavaszi-őszi rendszerű) orosz első osztályban a tizenegyedik forduló után a negyedik helyen áll, de csak egy ponttal marad le a listavezető CSZKA Moszkva mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik