A Nürnberg bravúrja

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.05.27. 00:45
Címkék
Nem duplázott a Stuttgart, a Nürnberg hosszabbításban 3–2-re legyőzte a svábokat, s elorozta a bajnokcsapat elől a kupagyőzelemért járó serleget. A nürnbergiek majdnem kilencven percen át emberelőnyben futballoztak, Stuttgartba készülő kapusuk, Raphael Schäfer azonban így is veszélybe sodorta a győzelmüket.

Ha humoros viselkedésért is gó lok járnának, már a berlini kupadöntő kezdése előtt előnyt harcolt volna ki a Nürnberg a Stuttgarttal szemben. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón ugyanis Hans Meyer, a frankok edzője igazán vicces kedvében volt. Kollégája, Armin Veh tiltakozása ellenére megragadta a kupagyőzelemért járó, az asztalra kiállított díszes aranyserleget, és megölelgette.

„Horst Heldt, a svábok menedzsere azt mondta, mi vagyunk a favoritok. És mivel közismert, hogy végül sosem az esélyesek győzedelmeskednek, legalább egyszer a saját kezemben akartam érezni a trófeát” – magyarázkodott nevetve Hans Meyer. Később aztán eltűnt a mosoly a szakember arcáról, amikor nem tarthatta meg csapata péntek esti utolsó edzését, mert embertelen vihar dúlt Berlin felett. A meteorológusok szombat estére sem kecsegtettek sokkal jobb hírekkel, záport, zivatart, erős széllökéseket jósoltak, éppen a finálé idejére.

Az égszakadás, földindulás azonban elmaradt, ám alig telt el tíz perc a mérkőzésből, amikor Armin Veh szemeiből villámok cikáztak a játékvezető, Michael Weiner felé, amiért nagyvonalúan továbbot intett Sami Khedira tizenhatoson belüli elgáncsolásakor.

Egyébként nem sokat óvatoskodtak a csapatok, hajtotta őket a bizonyítási vágy, a kupa presztízse, és nem mellékesen a klubvezetők által felajánlott prémium is. Napvilágot látott, hogy a nürnbergi játékosok között győzelem esetén egymillió eurót (250 millió forintot) osztanának szét az elöljárók, míg a stuttgarti játékosok fejenként hetvenötezer euróval (18.7 millió forint) gazdagodnának.

Nem zárhatták szívükbe a brazil Cacaut azon stuttgarti társai, akik ezen az estén szerettek volna meggazdagodni. Habár vezetéshez juttatta csapatát, 1–1-es állásnál, ártalmatlan helyzetben ütésre lendült a keze (s el is találta Andreas Wolfot), így a játékvezető jogosan kiállította.

Hans Meyer ekkor arra gondolhatott: most már tényleg ők a favoritok…

Sokáig úgy tűnt, igaza is lehet a nürnbergi szakembernek, ám kapusa, Raphael Schäfer, aki tudvalevőleg a nyártól a Stuttgart csapatát erősíti, balga módon ajándékba adott egy tizenegyest a sváboknak, akik köszönték szépen, és alig tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt, emberhátrányban is ki tudták harcolni a hosszabbítást.

A sors furcsa játéka, hogy ebben éppen Raphael Schäfer volt a ludas.

A ráadásban azonban Jan Kristiansen gondoskodott arról, hogy ne kelljen szégyenkezve távoznia a klubtól a kapusnak. Bár úgy tűnt, az egyre fáradó csapatok már a tizenegyesrúgásokat várják, a dán válogatott középpályás szépségdíjas gólt rúgott Timo Hildebrandnak, és eldöntötte a mérkőzést.

Ebben a szezonban harmadszor is le tudta győzni a Nürnberg a Stuttgart együttesét, Hans Meyer pedig boldogan emelhette magasba a kupagyőzelemért járó trófeát – ezúttal már nem csupán tréfából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik