Mocsai Lajos a legjobb döntés

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2007.05.24. 23:53
Címkék

Hat bajnoki cím, öt MK-diadal és egy BLd-öntő után búcsúzik Veszprémtől. Mégsem látszik elégedettnek.Hat bajnoki cím, öt MK-diadal és egy BLd-öntő után búcsúzik Veszprémtől. Mégsem látszik elégedettnek.

Bajnoki aranyéremmel és BL-döntősként szerettem volna elköszönni, de nem sikerült.

Érez személyes felelősséget?

Igen. A PLER elleni elődöntő megnyerése után nem történt semmi velünk, míg ellenfelünk öt kemény összecsapáson hangolt az aranyfutamra. Ott hibáztam, hogy nem szerveztünk felkészülési meccseket erre az időszakra.

Azt gondolta, hogy a Pick kipukkad a végére?

A szegediek valóban elfáradtak, de meccsritmusban maradva nyerni tudtak a legfontosabb, az első összecsapáson. Innentől kezdve náluk volt a lélektani előny. Ők bírták jobban idegileg a párharcot, kevesebbet hibáztak.

Mi volt a gond a Veszprémmel?

Távozott a keretből vagy megsérült Buday, Lapcsevics és egy nappal a döntő kezdete előtt Lazarov. Érzékeny veszteségek. A helyükre kerülő fiatalok még nem tudták pótolni őket.

Mit gondol a csapat sorsáról?

Új impulzusokra és sok munkára lesz szüksége a fiatalodó, nagy reményekre jogosító keretnek.

Hivatalosan még nem jelentették be, hogy utódja Mocsai Lajos lesz.

A lehető legjobb döntésnek tartom. Remek, ambiciózus, nemzetközi tapasztalatokkal és jelentős sikerekkel felvértezett szakember. Néhány új szisztéma megteremtésével, sok munkával ismét a csúcsra vezetheti a Veszprémet. Meggyőződésem, hogy ő már fejben megtervezte a jövő együttesét.

Igaz, hogy női csapat edzője lesz hazájában?

Már csak a szerződésaláírás van vissza. Szinte biztos, hogy a Koprivnica edzője leszek. A veszprémiektől Iváncsik Gergő esküvőjén búcsúzom el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik